thermobel 0.8 iemand ervaring?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste allemaal

ik zag op de site van AGC ( Glaverbel van vroeger) dat er nu ook dubbel glas bestaat met een k waarde  van 0.8?

http://www.thermobel08.com/pdf/thermobel-nl.pdf

Heeft iemand ervaring met dit soort glas? Wel raar dat de lucht spouw maar 10 mm is ipv de "normale" 12 mm en dat de warm edge niet standaard is (is nl ook verkrijgbaar met stalen spacers)

mvg

eddy

Reacties

Niet enkel kijken naar de Ug-waarde, maar ook naar de g-waarde (ZTA).

Bij eurotherm is die slechts 29%, terwijl die bij Thermobel 43% is.

Nog beter is het drievoudig glas Thermobel tri: tot Ug=0.6 en g = 0.6. Dus laat 2x zoveel warmte binnen als eurotherm.

http://www.yourglass.com/agc-glass-europe/be/nl/dubbele_beglazing/therm… ( zie pagina 5)

Nadeel van drievoudig: dikker en zwaarder glas = zwaardere (duurdere) profielen. Al valt dit bij houten schrijnwerk echt goed mee.

Wel raar dat bij the Thermobel 0.8 een van de  weerspiegelende metaal laagjes niet in de spouw zit. Zal deze er dan niet afgepoetst worden?

Eigenlijk gaat de techniek wel super snel vooruit : ons huis is ook passief met dit 0.8 dubbel glas, drie dubbel glas is niet nodig.

eddy

Is er iemand die recent een offerte heeft laten maken waarbij het prijsverschil tussen het dubbel 0,8 glas van ACG Thermobel en "gewoon" driedubbel glas is berekend ?

 

Het zou mij niet verbazen dat dit type  0.8 glas duurder zou uitkomen dan driedubbel (maar soms de enige oplossing is voor bvb renovatie van bestaande ramen)

Ik weet niet wat thermobel kost, maar als je plaats hebt voor drievoudig glas, dan kun je best daar de beste in nemen. 0.6 glas kost rond de €130/m2.