Koude via aansluiting buitenlucht haard

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
In mijn woning (recente nieuwbouw woning met C+ Evo ventilatie) werd een klein jaar geleden een houtkachel geïnstalleerd. De kachel (Kalfire Heat Pure 71) heeft een rechtstreekse aansluiting naar buiten voor verse verbrandingslucht.

Het probleem is echter dat als de haard niet gebruikt wordt, er koude lucht via de verluchtingsroostertjes binnenkomt (rooster dat normaal lucht aanzuigt voor de binnenstroom). Het zijn gescheiden luchtstromen, maar de haard & buis die van buiten komt, is koud en geeft dus koude lucht af.

Ik heb nu de luchtinlaat-openingen buiten gevuld met een stuk isolatieplaat (als ik de haard niet gebruik) en dat verbetert de situatie, maar ik moet dus telkens de roosters er buiten afhalen en de isolatie verwijderen voor ik de haard aansteek.

Hebben jullie hier ook ervaring mee? Misschien een paar tips om het probleem efficiënter op te lossen?
mvg,
Bert

Reacties

Ik snap niet dat ze in 2013 nog altijd geen afsluiting standaard op een externe aanvoer hebben.

Mijn kachel van 4 jaar geleden was een zelfbouwpaket, dat ik omgebouwd heb voor lucht van buiten aan te voeren.

Misschien is mijn link ook iets voor jouw, gewoon een "lindab" stuk tussen zetten, te koop via internet of je lokale sanitairman.

Het sluit 100 %, je kan het geloof ik ook krijgen met een motor erop.

Het stuk ijzer aan de achterkant heb ik er zelf opgevezen, zodat ik hem open en dicht kan zetten achter mijn finoven.