foto's na-isolatie buitenmuur aan buitenkant

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Graag zou ik eens foto's zien van een renovatie waarbij aan de buitenkant is geïsoleerd en nieuwe afwerking is geplaatst, liefst ook met nieuwe ramen in het vlak van de isolatie. De verschillende fases: een foto van het oorspronkelijke gebouw, plaatsing ramen, voorbereiding gevel, eventueel plaatsen keperwerk, plaatsen isolatie, afwerkingslagen, details aan raamdorpels en plint of perimeterisolatie.

Ik vind veel bouwblogs van nieuwbouwwoningen, maar niet zoiets als ik hierboven omschreven heb.

groeten,

Jan

Reacties

Wij hebben wel maar gedeeltelijk langs buiten geisoleerd.

https://picasaweb.google.com/Walter.Veerle/OpDeMuggenbergVERVOLG#5383525207973770530

mooie reeks foto's walter

je hebt er iets goed van gemaakt

 

 

idd heel mooi werk, maar toch 2 opmerkingen: 1) isoleren tussen de kepers zonder onderdak en dan nog met cellulose, dat is echt niet aan te raden. 2) Waarom een dure Intello gebruiken als een gewone dampdichte damprem voldoende is?

 

Aan Serge: de link naar de foto's begint vanaf foto 25; als ik terugblader naar foto 1 zie ik dat er een overzetdak is toegepast. In zekere zin zou je kunnen zeggen dat zijn oude leien dienst doen als onderdak, onder het dak met de stalen platen met staande naad.

ha ja, nu valt mijn euro, oef zou ik zo zeggen. Ik dacht al, zo goed bezig en dan zo een blunder. Ik had nog wel een vraagje, heb jij je ventilatiesysteem ook volledig zelf gelegd (D?)

Inderdaad, de leien dienen als onderdak, dan geschrankt keepers en dan stalen overzetdak.

De intello is om nog meer vocht te kunnen bufferen, samen met de papiervlokken. (oude leien zijn +/- dampdicht maar niet 100% + op sommige smalle stroken zoals in de nokken zijn de leien weg en zit daar een delta folie.

 

Wat betreft balansventilatie zelf plaatsen, vond ik 1 van die dingen die echt gemakkelijk zijn om zelf te doen.

Het inregelen is wel door een firma gedaan.