te hoge prijs voor plaatsing cellulose?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb enkele maanden geleden isolatie laten plaatsen, ik had eerst betaald voor 32 cm maar uiteindelijk heb ik 40 cm laten plaatsen. Ik had de factuur voor 32 cm betaald in 2011 zodat ik nog recht had op de fiscale afrek, de isolatie is pas vorig jaar geplaatst en nu heb ik dus een nieuwe factuur gekregen met de extra dikte. Ik had eerst 1275 euro betaald voor 32 cm cellulose climacell voor een dakoppervlakte van 50m². Op mijn nieuwe factuur werd dit herberekend en komt dit op 2057 euro ex btw voor 1065 kg isolatie aan 44kg/m³. Zijn dit normale prijzen? In deze prijs zijn het dampscherm, tape en lijm niet inbegrepen.

Reacties

Je maakt er ook wel een echte rekensom van...

- 44 kg/m³ en een dikte van 40cm geeft 17,6 kg/m²

- 1065 kg isolatie en 17,6 kg/m² geeft 60,5 m²

- totaalprijs € 2.470 inclusief 20% BTW (of 6%?? in ieder geval altijd prijs inclusief BTW voor consumenten)

- prijs per m² €41 voor 40cm.

Dat lijkt mij een redelijke prijs (glaswol/steenwol kost ook € 1,00 per m² per cm dikte.

ze hebben gewoon + 25% gedaan omdat jij 25% extra dikte gekregen hebt

 

niet echt fair, opstartkost, transport, ... blijft gelijk, enkel een beetje meer tijd en 25% extra materiaal

 

40 cm inblazen kost NIET 25% extra tijd

want dan zou 2 cm inblazen op 1 sec gedaan zijn en dat is zeker NIET zo

 

 

Veel celluloseblazers berekenen alles per m³.

 

Dus ze hebben gewoon hun m³ prijs toegepast en ze rekenen dat extra volume gewoon aan. Is niets mis mee. Het is niet omdat er plots beslist wordt om enkele cm meer in te blazen dat ze die extra cm daarvoor goedkoper gaan plaatsen. Ok, die machine staat daar, het personeel is er...dus je zou kunnen zeggen dat die extra cm het niet gaan maken...maar als de prijs bepaald wordt per m³ dan ga je ook betalen per m³.

 

Als ze 1065 kg hebben geblazen aan 44kg/m³ dan hebben ze 24,20m³ ingeblazen. Als je daarvoor 2057 Euro excl. BTW hebt betaald dan komt dat op 85 Euro/m³. Een normale prijs denk ik voor cellulose. 

Beste Ingir,
De prijs van glaswol is eerder 0,40 euro per m2 per cm dikte (prijs 2012 voor rollen 20cm dikte, BTW incl.)
Deze misvatting zie ik wel vaker opduiken. In bepaalde gevallen (nieuwbouw en zelfplaatsing) is de prijs voor cellulose ruim meer dan het dubbele van de prijs voor glaswol.

Beste Johan / Ingir,

 

De kostprijs van cellulose is de geplaatste prijs je kan dit niet met de materiaalprijs van glaswol vergelijken. Dan moet je de prijs van glaswol hebben, geplaatst voor hetzelfde project.

Nu vergelijk je appelen (aan de boom) met peren (aan huis geleverd)  ;-)