Voegen glasdalwand waterdicht maken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen

Een stuk van onze gevel bestaat uit glasdals. Als het hard regent en waait, en de regen zit net op die muur, komt het water via de voegen naar binnen. Dit is op een jaar tijd nog maar 2x gebeurd, maar ik zou dit toch willen oplossen.
Waarschijnlijk heeft de persoon die het huis gebouwd heeft niet het meest geschikte voegsel gebruikt voor de glasdals - gewoon mortel vermoed ik.

Ik ben al een tijdje op internet aan het zoeken welk product ik zou kunnen gebruiken om de voegen langs buiten in te smeren zodat die waterdicht worden.

Op Livios vond ik iemand met een soortgelijke vraag. Het antwoord was: "In uw specifiek geval is het inderdaad aangeraden de buitenzijde te behandelen met een vochtwerend product met harsen (opgelet voor het glasoppervlak!!), dit moet dan ook op geregelde tijdstippen herhaald worden (bv. om de 3 jaar)."

Nu, ik ben een leek, dus ik zou niet weten wat een vochtwerend product met harsen is. Wanneer ik in een gekende doe-het-zelfzaak binnenstap en daar vraag naar een vochtwerend product met harsen sturen ze me naar de rayon met de siliconen. Moet ik gewoon een doorschijnende silicone op de voegen spuiten? Lijkt mij niet zo eenvoudig aan te brengen, aangezien de voegen gelijk komen met de glasdals. Bestaat er niet een soort verf die ik met een dun penseeltje kan aanbrengen? Of olie?

Alvast bedank!

Reacties

ik zou de voegen 20-30% uitpellen (schijven met een dremelke), en proper vullen met silicone. Het enige waar ik nog aan zou twijfelen is doe je dit vanbinnen of vanbuiten ? Als je vanbinnen doet hoe je vocht tegen, en werk je dampopen naar buiten... Dus kan het vocht netjes weg naar buiten. Als je vanbuiten werkt, voorkom je gewoon dat het vocht binnenkomt, en moet de voeg vanbinnen uitdrogen. Als je vanbuiten en vanbinnen werkt ga je nu uw vocht opsluiten. Nu dat vocht bevriest in de winter, maar gezien dat silicone lekker elastisch is, zul je nooit last hebben van barsten.

Dat zou ik eigenlijk liever vermijden. Die wand (2 m breed) loopt namelijk vanof de grond tot aan de nok. Zou een heel werk zijn, en kans bestaat dat ik dan de glasdals beschadig.

Bestaat er geen verf/smeersel die even goed is als silicone?

uw aannnemer verantwoordelijk maken voor een 'constructiefout' ?

Dat smeersels gaat ook plakken aan uw glas, dus je gaat nog alles fijn mogen afplakken. En sowieso als je het afsluit vanbinnnen, zul je na verloop van tijd de condens hebben die opsluit in de voegen, en dan netjes gaat bevriezen en afbarsten, dus de laag die je impregneert met uw waterafstotend product zal na verloop van tijd afschilferen.

Heb ik al 10 jaar geleden gebruikt en werkt prima.

opspuiten bij droog weer.

Om de 4 à 5  jaar herhalen.

Spuit dit op de voegen en glasdals.

Voegen dicht en glas blijft proper bij regen.

Wat werkt voor tenten en motorpakken werkt ook voor uw voegen.

http://www.mpplus.nl/tent-waterdicht-en-waterafstotend-maken.html

 

Ps, werkt ook op houten tuinhuisjes (easy job)

 

 

Bedankt Carisfire, ga ik eens proberen!

@brother Paul: aannemer aansprakelijk stellen zal moeilijk zijn, man van wie we het huis kochten heeft het zelf gebouwd (13 jaar geleden)

 

ongelofelijk hoe simpel, UV bestendig, weerbestendig, alles erop en eraan

Dus een silicone oplossing die uw permeabiliteit ietsiepietsie optimaliseert

Ik heb dus geen goeie ervaring met een siliconeproduct die zogezegd mijn muurtje waterdicht ging maken. Na een winterprik schilfderde mijn muur ineens volledig af..;. En dit zo ineens na 5-10jaar toegepast te hebben. Opvallend, dus de silicone was blijkbaar gewoon 2-3 mmm ingedrongen, en die laag viel er gewoon van.

Nu bij glas ga je dat niet tegenkomen

wat vind je van dit ?

http://www.ultraeverdrystore.com/

 

Doet me op een of andere manier aan maandverband denken :-)

ja grapjas en bekijk het filmke een keer

Paul,

Is op basis van teflon.

Probleem is dat het vettig blijft, gaat geen spleten of gaatjes dicht houden.

Maar wat ik mij wel afvraag , kan het mogelijk een isolerende factor hebben op glas?

Vormt een film op glas .

Ook iets gevonden.

http://nl.percenta.com/nanotechnologie-glascoating-ZR.php

Mss  ook goed voor op PV panelen?

Chris

 

Welk product je ook toepast om dit probleem op te lossen zal je altijd moeten opletten om zoals vermeld in vorige repliek "geen vettige laag op het glas te bekomen".

Op glas kan die microscopische laag van siliconen of teflon dan hetzeflde effect geven van een dun olielaagje op water.

En dat dit 'reuze-storend' kan zijn hoef ik niet te vertellen.

 

Bedenk ook dat als je éénmaal een siliconen of  teflonproduct toegepast hebt 'bijna' nooit nog een ander product kan toepassen De oppervlaktespanning van telflon is één van de laagste die er bestaat.

(Uitzondering daarbij zijn sommige siliconen-producten waarbij kan je wel kan nabehandelen met andere producten, zelfs met verf, maar dat komt dan door een verschijnsel dat in de fysica 'micro-diffusie' genoemd word.)

 

Behoudens andere forumleden een betere oplossing voor het gestelde probleem aanbieden zou ik dan toch aanraden om vab die glazen muur enkel de beton of cement-voegen te behandelen.

Rudy,

Op glasdals ,is geen probleem.(al 10jaar dicht,doorsijpeling)

Ik heb het aangeraden, omdat ik weet dat het werkt.

Zelfde product voor tenten en motorkleding.

Natuurlijk moet het enkel op voeg,

ps. Het glas kan je met white spiritus reinigen bij spuiten.

Hoeft niet altijd dure middelen zijn.

Tante kaat is niet ver af ;-)))

 

Tuurlijk moet het enkel op de voeg? In je vorige post zei je dat je de voeg EN de glasdals ermee inspoot??

Jlius,

Blijkbaar een misverstand.

De glasdals heb ik helemaal  ingespoten en zo gelaten,

gewoon met een droge doek over gegaan ,

ligt  een droge  micro laag op .

Rudy schrijf (reuze -storend) dan denk ik aan gewoon vensterglas  .

Ik denk toch  dat hij gewoon vensterglas bedoeld.

En dat moet je onmiddelijk  reinigen.

Carusfire,

was inderdaad even verwarrend met de andere producten die vernoemd werden.

Je hebt dus een klassieke siliconen olie gebruikt, het type zoals men ook in spuitbusjes verkoopt om schoenen of regenkledij opnieuw waterdicht te maken.

Die kan je inderdaad met een vod (droog of bevochtigd met wat white spirit) terug van het glas afwassen).

 

Eenvoudig toe te passen... knappe tip!