isolatieanker voor >19.5 cm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben op zoek naar een oplossing om mijn 16cm Pavaflex en 3.5 cm Isolair L te bevestigen tegen een bestaande houten kader. Ik dacht aan eens soort isolatieanker in kunststof. Maar voor deze afstand kan ik die niet vinden. Kent er iemand een andere oplossing of een link naar de juiste (passief) ankers?

Reacties

moet je dat niet klemmen tussen een kader ?

Wel, ja... Mischien wel.

Maar met een houten kader heb je dan weer een koudebrug(je).  En op de plaats waar we het nu willen doen gaat het over een driehoek van 3 m op 3 m.  Zonder kader zou ook wel moeten lukken.  Maar ik kan mijn ankers (als dit al het juiste woord zou zijn) niet vinden.  Wel voor harde platen op steen te bevestigen.  Maar voor op hout en L<19.5cm niet.

Ja, zoiets maar langer.  Vreemd dat ik ze niet kan vinden.    Bedankt voor de link.

 

ik dacht ook dat pavaFLEX gebruikt werd om geklemd tussen de dakbalken te plaatsen.... of om los tussen de zoldervloerbalken te plaatsen onder de zoldervloer. Zie produktbeschrijving bij fabrikant: http://www.pavatex.be/productdetail.aspx?PROID=22
Met een stijvere plaat ben je van dit probleem af want een stijvere oplaat kan je kleven met technisch schuim. Is dan wel een minder ecologisch product maar werkt snel en introduceert geen enkele puntonderbreking door isolatieankers...
Ik vrees dat PavaFlex zal gaan doorzakken als je die enkel klemt op de rrand van die 3m...
.
Ik heb wel op zo'n lange isolatieankers in plastiek gebotst, per toeval, en de link bijgehouden voor mijn latere dikke buiutengevelisoilatieplaten... weliswaar in Duitsland omdat daar gevelisolatie zo populair is als bij ons een spouw. Het bertreffen volplastiekankers met plastieknagels (en ik zou die prefereren boven die met metaalnagels, om dezelfde reden als jij)
.
20 cm lang: http://www.ebay.de/itm/130424649862

22 cm lang: http://www.ebay.de/itm/400147360675

20 cm lang: http://www.ebay.de/itm/230359498233