Luxafoil folie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft iemand ervaring met Luxafoil? In mijn living zit een schuifraan naar de (onverwarmde) veranda. Om de koude tijdens de winter en de warmte tijdens de zomer buiten te houden dacht ik er aan Luxafoil te laten aanbrengen. Heb prijs laten maken maar blijkt toch wel (zeer) duur te zijn. Zou dit de koude een beetje tegenhouden en kan ik dit zelf plaatsen?

Reacties

je kunt beter bubblefolie tegen uw ramen plakken, of laat prijs maken voor gewoon dubbel glas in uw houten ramen lepelen en klaar is kees

Sorry, was vergeten te schrijven dat het een aluschuifraam is (thermisch onderbroken) met gewoon dubbel glas. Dus volgens u zal folie niets uithalen?

het zal wel iets doen, maar is het zijn geld waard ?

kijk, volgens mijn kritische geest, zonder daarom specifiek uw folie te kennen:

: uw folie kun je niet kuisen ? Hoe kuis je een flinterdunnen folie die bij de minste rek permanent uitgerokken zal blijfen ?

 tussen de folie en het raam zul je condens krijgen. Hoe ga je die condens wegkrijgen zonder die folie te demonteren ?

 hoe zet je uw raam nog eens open ? 

 hoe los je de beschimmeling op de muur op tussen de folie en het raam ?

 

Kheb het eens zitten lezen

http://luxasolar.nl/bedrijven/overzicht.html

ja ziet er niet slecht uit, maar nogmaals dat lost uw probleem niet op

Sowieso komt de koude vooral door de voegen en spleten van het schuifdeurmechanisme, daar met je nu eens niet aan twijfelen.  In uw geval zitten de verliezen niet in de ramen hoor, isoleer eerst uw dak, dan uw muren, en dan uw vloer, en uw ramen dubbel glas kan als een ramp klinken maar is het daarom niet. Volgens mij mag je gerust dat een paar jaar uitstellen tot ze eens weer met subsidies over de brug komen.

 

 

Trouwens moest ik u zijn zou ik die veranda gebruiken als thermische muur. Dus je kunt beter een gat maken boven die schuifdeur die uitmondt in uw verande, en daar een motortj eop zetten op zonneenergie, en telkens als het zonnig weer is pomp je al die warme lucht van uw veranda lekker naar uw huis naar binnen. Die investering van 50euro zal u meer opbrengen volgens mij dan gelijk welke andere investering

 

http://r.twenga.nl/g3.php?pg=VDs3NTQ4MDQ4Mzg0MjQwMjUwOTM7MzE2NzY0MTtodH…

http://watergereedschap.twenga.nl/ventilator-op-zonne-energie.html

http://www.solarventishop.nl/hoewerkthet.php

Toch een paar vreemde opmerkingen hoor Paul.

Je raam openzetten verandert toch niet met folie?

Schimmel op de muur tussen folie en raam?? Waar plaats je die folie wel volgens jouw? Zo'n folie wordt gewoon gekleefd op het glas of eventueel op het schrijnwerk om zo een extra luchtlaag te creëren.

Maar zo'n folies zijn inderdaad hun geld niet waard. Zeker niet voor dubbele beglazing.

Raam sluit mooi af met borsteljes rondom dus daar komt geen koude door. Het is meer een koudegevoel (koudestraling)als ik dicht tegen het raam zit. Ik dacht dat deze folie het koudegevoel een beetj zou tegenhouden zoals superisolerend glas. Zal er best afblijven en mijn geld aan iets anders spenderen zeker?

Wel die u-waarde zal wat verbeteren, maar je moet u niet veel illusies maken, bvb bij  -5° zal het raam nog altijd 15° aanvoelen ipv misschien 12°  Het meeste effect zul je nog bereiken door een goed gordijn ervoor te hangen of een thermisch screen. Als je dan voelt op die gordijn zul je 19° meten/ Als je tussen die voegen en spleten meet zul je 10° meten hoor.

 

En ik dacht eerst dat die folie een tussenspatie had met het raam, want ik was al gigaverwonderd dat je met een folie zo'n effect zou bereiken. Maar het gaat over een soort reflectieve coating dat ze in een film erop aanbrengen. 

De folie wordt direct op het glas aangebracht.

Het betreft duidelijk een metaalhoudende laag die bedoeld is om het stralingsaandeel te reflecteren.

Niks te maken met een extra luchtlaag.

Wordt dus niet weergegeven in U-waardeberekeningen.

 

Stralingswarmte tegenhouden zal het grootste effect hebben in de zomer. (warmte buitenhouden)

Maar afhankelijk van je warmtebron kan het zeker ook een sereieus effect hebben in de winter.

Daarom zal het bij gebruik van stralingswarmte meer effect hebben, dan bij het gebruik van luchtverwarming.

Als je het aandeel straling (tov convectie) kan inschatten van je verwarmingsbron, kan je je besparingspotentieel inschatten.

 

Er zit echter één grote adder onder het gras: De tussenseizoenen.

In deze seizoenen is de gratis zonnestraling wellicht erg gewenst, maar deze wordt nu ook buitengehouden.

De besparing in de winter wordt zo al snel gecompenseerd door de extra stookkosten in voor- en najaar.

Daarom dat deze folies op jaar basis wellicht niets besparen. Het gaat hooguit om het milderen van piek-belastingen in zomer en winter.

 

 

G

de bedoeling van de folie is warmte te reflectezren, inde zomer deze van buiten, in de win ter die van binnen.  maar aangezien het omp een oànverwarmde veranda gaat valt er niet zo veel te reflecteren en is zo'n folie - laat ik het beleefd uitdrukken - weinig nuttig.  en de vraag is ook, hoe krasbestendig is zo'n folie?

Beste ,

Folie die ID tegen houd bestaat niet.

Fabeltje.

Bij het bestrijden van cannabis kweken, vallen alle folies  door de mand .

http://kweekcursus.nl/Antidetectie-folie.html

Kan je beter zonnecreme faktor 50 op raam smeren ;-))

 

Kleine goedkope ingrepen  kunnen ook helpen.

http://isolatieglaszelfvullenmetargon.blogspot.be/

 

 

waarvoor staat ID?

Sorry ,

IR (infrarood)