celit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,
ik ben nieuw op dit forum en had graag een vraagje gesteld over skeletbouw.
Na 3 jaar bakkeleien hebben we ,eindelijk , een vergunning om mei 2013 een klein stenen huisje (6,5x8m) af te breken tot op 1meter hoogte en er een nieuw op te plaatsen in skeletbouw . Dit is gelegen in dichtbebost natuugebied. We gaan alles zelf doen en daarom had ik ,reeds 2 jaar, terug een cursus skeletbouw gevolgd bij syntra west. Het zal een blijkbaar traditioneel kadersysteem worden met binnenzijde osb en buitenzijde celit 3. Nu hebben we al wat materialen ter plaatse ,waaronder de celit , netjes vlak opgeslagen onder dekzeil . Na toevallige controle zien we nu dat er reeds andere bosbewoners aan de platen geknabbeld hebben . We zijn wel wat gewoon ,van ree over vos ,everzwijnen tot eekhoorns en vooral rat, vleer- en andere muizen ,maar daar was toch serieus aan geknaagd. We vragen ons dan ook af of dit wel een goede keuze was en of we eventueel niet zouden opteren voor een andere afdekking met meer zekerheid . Ik mag het niet dromen dat er nesten onstaan in de isolatie nadat er via de luchtspouw een gaatje is gemaakt. Architekt spreekt over een fijnmazige rollen kippendraad op de celit maar mocht iemand een ander idee hebben ,laat iets weten. dank u bij voorbaat.

Reacties

trebuc, 

vraag eens info bij de producent.  Zij zullen zeker verwerkingsvoorschriften hebben ivm ongedierte.  

Bij een goede uitvoering heb je normaal echter weinig kans dat er ongedierte in je luchtspouw kan.  Al hebben muizen idd maar een zeer klein gaatje nodig.  

Zelf hebben we een muuropbouw van een houten gevel met celit; ik moet zeggen dat in de eerste maanden wat we er woonden ik wel eens geristel hoorde in de gevel.  Maar sinds dat we een poes in huis hebben is dat niet meer het geval (geen idee of er een relatie is).  

Dit gezegd zijnde denk ik niet dat je meer moet bang zijn voor ongedierte dan bij enig andere muuropbouw.  Ook bij een traditionele muur is het risico op ongedierte even hoog.  Hierbij zal het ongedierte niet van het materiaal eten, er echter wel gangen in maken om in te leven.  

Walter