Hittebestendige soepele buis en warmte geleidende olie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Welke soepele hittebestendige buis kan ik gebruiken om als warmte recuperatie rond een schoorsteenmantel te plaatsen die dan aangesloten is op een radiator?

Welke olie kan men gebruiken voor een natuurlijke warmte circulatie (zonder motor) in een radiator?

Reacties

Wat je gaat maken is goed,.

Enkel olie gebruiken als energie drager is minder .

Wat met mogelijke fit op uw warmtebron?

Brandverzekering zal niet tussenkomen.

Gebruik koelmiddel van auto (kookpunt 135 C°)

systeem kan zonder pompje , natuurlijke circulatie

Wel werken met expasievatje.

ik zoek een volledige nieuwe houtkachel bij te plaatsen. (uitbreiding woning)  ik Maak bijna alles zelf, dus een goede opbouw van de kachel en een extra afkoeling op de rookgassen ... vroeger (vorig huis) had ik een inboukachel met veel gemetste steen erond. deze stenen stonden in direct kontact met de kachel en een was 1 grote steenmassa.... bekleed met blauwsteen.

de schouwpotten die doorliepen tot op de vloer achter de kachelwerden waren ook in kontact met deze steenmassa.

ik zou graag ongeveer hetzelfde zetten maar hoe maak ik kwalitatief een warmtewisselaar voor enkele radatoren bij te plaatsen.

(colega heeft een stalen warmtewisselaar gemaakt die volledigtegen de kachelwanden werden gemaakt , systeem van de cv buis. hier hangen die radiatoren bij met relatief weinig water, expantievat en overdrukklep. dit werkt perfect , zonder pomp. de radiatoren zijn boven geplaatst. telkens hij de kachel stookt heeft hij extra warmte.

Maar zo zullen er nogwel goeje ideen zijn....

graag nodige info.... dank

Zoek maar eens op ecologieforum.nl.

Daar ga je een massa informatie vinden.