viesmann

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ik heb een viesmann vitodens 200 W GASWANDKETEL MET BUITEN VOELER EN HEB MAAR 1 PROBLEEN  ER ZIT ALTIJD 3A4 GRADEN VERSCHIL MET DE INGESTELDE KAMER TEMPRATUUR MET DE VITOTROL 300 AFSTANDBEDIENING IN DE WINTER WORDT HET TE WARM  ALS IK DE TEMPRATUUR  ZET OP VB 20 GRADEN DAN HEB IK 24 GRADEN IN HUIS EN IN DE ZOMER IS HET JUIST ANDERSOM

Reacties

Ik heb een Viessman Vitodens 200 W gaswandketel met buitenvoeler en heb maar één probleem: er zit altijd 3 à 4 graden verschil met de ingestelde kamertemperatuur met de Vitotrol 300-afstandsbediening. In de winter wordt het te warm, als ik de temperatuur instel op bijvoorbeeld 20°C dan wordt het 24°C in huis en in de zomer is het juist andersom.

 

Graag gedaan.

dan moet je uw stookcurve verlagen

IDD stooklijn verlagen en een aantal graden vertikaal omhoog verschuiven zodat het in de zomer warmer is .... wel raar dat je in de zomer moet verwarmen .... 

Hoe je stooklijn moet aanpassen staat in de handleiding ( ook op viessmann site terug te vinden ). Of bel even naar je installateur om dit uit te leggen/aan te passen.

en de ruimteinvloed aanpassen, dat zal direct z'n invloed hebben

Idd, dat kan natuurlijk ook :-) , dacht wel dat je de ruimtetemperatuurcompensatie niet bij elke situatie kan activeren bij viessmann. Denk alleen voor het circuit waarbij je een mengklep gebruikt. Kan me vergissen hoor ....

dat hangt inderdaad af van het type regeling en het hydraulisch schema, en de recente regelingen van viessmann ken ik niet meer, ben er al een tijdje uit.

hoe kan men deze aanpassen : welke code

In codering 2 staat b0 standaard op 0, als je dit naar b0 = 3 verandert heb je altijd kamertemperatuurbijschakeling ipv bij code 0 altijd weersafhankelijk. De helling van de stooklijn verander je met d3, deze staat standaard op 14. Zet deze op bvb 7. Als je de gewenste temp in huis niet haalt bij vriesweer kun je de helling stapsgewijs nog altijd verhogen. Het niveau van de stooklijn verander je met d4, deze staat standaard op 0. Als je deze verhoogt verbeter je het probleem dat het in de tussenseizoenen te koud blijft in huis. Na wat zoeken heb ik in mijn situatie de volgende instelling : b 0=3, d3 = 7, d4 =5. Ik streef ernaar mijn ketel zo lang mogelijk continu te laten branden op een lage temperatuur. grts

 

bedankt

mag ik u nog iets vragen wat betekend de code bo  juist  ::   alvast bedankt

gewoon even kijken in je servicehandleiding:

b0:0 Met afstandsbediening: stookwerking/ verl. werking: weersafhankelijk (alleen bij regeling voor weersafhankelijke werking, codering alleen veranderen voor het verwarmingscircuit M2 met mengklep)
b0:1 Stookwerking: weersafhankelijk Verl. werking: met kamertemperatuurbijschakeling
b0:2 Stookwerking: met kamertemperatuurbijschakeling Verl. werking: weersafhankelijk
b0:3 stookwerking/ verl. werking: met kamertemperatuurbijschakeling

Baldwin, heb je codes gewijzigd? Wordt je gevraagde temperatuur nu beter bereikt? Heb je radiatoren of vloerverwarming?

radiatoren  zijn de instellingen anders als men een ketel heeft zonder warm water ? voor warm water heb ik een elecktrische boiler :::   ik hen de c ode d3 en d4 veranderd is al veel beter      mag ik ook de code b0 en de b2 veranderen ??  of alleen de d3 en d4     :::   

alvast  bedankt 

Je kan de codes los van elkaar veranderen,dat gaat. Ik heb b0 op 3 gezet zodat de werkelijke kamertemperatuur beter de gevraagde temperatuur benadert, en de invloed van b2 heb ik verhoogd van 8 (standaard) naar 12. Ik weet dat ik daardoor geen zuivere WAR meer heb , maar ik vind het prima zo ( ben geen prof) Al dan niet warm water heeft volgens mij geen invloed op deze instellingen.

nee, radiatoren en warm water staan los van elkaar.

steeds eerst in de servicehandleiding kijken voor je iets wijzigt, want sommige codes mag je absoluut niet wijzigen.

B0 kan je probleemloos wijzigen, zie mijn vorige tussenkomst.  en B2 mag je ook wijzigen.

 

bedankt

Baldwin,

Wel opletten:

"b0:0 Met afstandsbediening: stookwerking/ verl. werking: weersafhankelijk (alleen bij regeling voor weersafhankelijke werking, codering alleen veranderen voor het verwarmingscircuit M2 met mengklep)"

 

Heb je een mengklep of niet ?

bedankt hans IK HEB ZE INGESTELD       D3 9    / D4 3 / BO 3    EN ZE WERKT JUIST NU  MAAR ALS IK HIERONDERLEEST NAG IK DE BO  WEL VERANDERE WAT BEDOELT MEN MET MENGKRAAN  //   IK HEB GEEN  WARM WATER OP DEZE DAAR GEBRUIK IK EEN BOILER VOOR

wat verstaat men onder mengklep hij wordt alleen gebruikt voor verwarming met radiatoren geen warm water instelling op moment        D3 9

                      D4 3

                     B0 3

Een mengklep wordt gebruikt indien je werkt met 2 circuits op verschillende temperatuur . Een radiatoren circuit op de keteltemperatuur en een vloerverwarming circuit op een (sterk) verlaagde temperatuur bv.. Klassiek wordt er dan een mengklep gebruikt voor het vloerverwarming circuit .... Je sanitair heeft hier niets mee te maken.

Uit de keteldocumentatie kan ik opmaken dat je de B0 instelling enkel voor het gemengde circuit ( vloerverwarming ) mag/kan veranderen ....

Echter schijnt het ook te werken als je geen mengklep ( en enkel radiatoren ) gebruikt ( als je vorige berichtgeving correct is, en je ketel nu effectief ook rekening houdt met de binnentemperatuur ).   

heel bedankt voor u antwoordt

als de temperatuur overdag (stookwerking) veel te hoog is kun je dan niet beter b0:2 zetten? Of heeft dit grote gevolgen voor de reactiesnelheid?

Nirbik