gyproc finischer komt los bij verven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

 

Graag jullie advies over het volgende:

Het plafond van onze verbouwing is afgewerkt met gyproc, de voegen zijn eerst afgewerkt met gyproc filler daarna met finischer.

Bij het verver komen er brokjes finischer los als ik met de rol erover ga. De verf die ik gebruik is acrylverf.

 

Heeft iemand enig idee hoe dat dan kan komen?

 

alvast bedankt !

Roeland

Reacties

de filler eerst geschuurd en dan de finisher aangebracht ?
geen stofafzuiging gebruikt, en schuurstof vergeten te verwijderen ?

Hoi Bart,

Neen de filler is niet geschuurd geweest. De finischer wel uiteraard. Daarna met een wienig vochtige doek afgeveegd alvorens te verven.

Ik heb de indruk dat de finischer niet watervast is. Kan de vochtigheid (RH = 79 % bij 16 graden) er mee te maken hebben?

 

 

Roeland

Wij hebben dat ook al aan de hand gehad, ik denk persoonlijk dat het te maken heeft met het nog niet genoeg uitgedroogd zijn van de finischer of de filler of beiden. Dus met die vochtige doek kan het weer wat nat zijn. Wat ik ook al gemerkt heb is als je met je rol veel keren erover gaat en/of wat druk zet dat het ook kan voorkomen.

Misschien eens naar gyproc een mailtje sturen kan nooit geen kwaad.

 

 

Hierbij een update:

Gisteren is iemand van gyproc langs geweest.

Eerst een primer aanbrengen is de boodschap.

Ik kon hem moeilijk geloven. Vandaar dat hij een pot is gaan halen en we hebben het uitgeprobeert. En idd de finischer komt niet los (bij de primer). Nu moeten we de verf er uiteindelijk nog overheen zetten. Hopelijk doe het zich dan niet meer voor.

 

Ik heb ook op een verfadvies site het volgende gevonden:

De primer dient om de ondergrond te isoleren (neutraliseren van de absorptieverschillen). Daarbij worden mogelijke risico's op onthechting van de eindlaag uitgesloten en wordt tevens gezorgd voor een langere open tijd van deze eindlaag.

http://www.verfland.be/promotiesnieuws/hoe-schilder-ik-een-plafond/inde…

 

Wordt vervolgd.

Roeland