duitse dorpel " bodenschwelle "

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Onze deur tussen keuken en berging sluit slecht af . Onder de deur is een kier ( slecht gelegde vloer) waardoor veel tocht komt.
Een echte “ Duitse” dorpel leggen is moeilijk omdat deze doorgang heel veel gebruikt wordt.
Bestaan er geen rubberen varianten van wat de Duitsers “bodenschwelle” noemen . Een soort lage dorpel die de deur tochtdicht sluit maar die indrukt als je er op stapt.

Enig idee waar ik ze eventueel kan vinden, een merk , een foto ……

Alvast bedankt voor de info

Reacties

Beste

voor voordeuren, bestaat er ook een systeem waarbij een dichting uit de deur komt juis voordat ze helemaal toe is. Dit is zo goed als standaard bij  pvc deuren. misschien daar eens informeren?

eddy

Waarom zou het moeilijk zijn die te plaatsen omdat de doorgang veel gebruikt wordt? Ik vrees dat je veronderstelt dat zoiets je hindert. Is geheel niet zo. Wij hebben zo iets en dat stoort geen seconde. Wordt ook intensief gebruikt hier. Je merkt niet eens dat het er is.

jef, kan je geen tussendorpel laten maken bij een steenkapper, vb in blauwe hardsteen

15 cm breed een cm of 5 dik, dan moet je wel slijpen in bestaande tegels

en je laat deze maken als volgt : centraal deel 5 cm breed vlak en aansluitend tegen de deur

er voor en er achter een schuin vlak die aansluit bij de bestaande tegels

 

 

alternatief is een valdorpel of een kaltefeind: http://www.boomerbvba.be/index.php/encyclopedie/faq_permalink/hoe_maak_…

hier op het forum is er al een topic over