Houtkachel met radiatoren probleem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben een Godin kachel/ oven met een watersysteem waar radiatoren op zijn aangesloten.
Wij hebben een oud huis de schoorsteen is 10 meter lang opgemetseld met daarin een flexibele buis als rookkanaal.
Momenteel is op de 2e verdiipeing een gedeelte van de gemetselde openhaard weg en zit daar dus alleen de flexibele buis.

De kachel heeft een aantal weken goed gewerkt gaf goed warmte af/ rookte niet , maar toen circuleerde het water niet goed door de verwarmingen omdat deze nog gesloten waren via een inetrne knop. Deze zijn open gedraaid. Maar daarna begonnen de problemen.
Een hoop rookontwilleling die de kachel niet kwijt kan. Dus rook in de keuken. En onderaan het rookkanaalbuis hebben wij een T zitten waar een dop zit die je eraf kan halen. Hierin staat elke keer water.
Gisteren bijvoorbeeld over de gehele dag ongeveer 3 keer water van +/ 3 cm in dop van diameter 180 eruit gehaald.

Iemand enig idee wat het probleem kan zijn.
= het condens?
= het een lek in het waterreservoir aan de kachel
of = het ....

Hopelijk heeft iemand de oplossing

Reacties

 ik denk aan twee mogelijkheden :

- ofwel idd lek in watermantel : staat dit circuit onder druk , zo ja , is er drukverlies , moet je water bijsteken ?

- ofwel worden door de onttrekking van warmte via de watermantel de temperatuur van de rookgassen zo laag dat er geen natuurlijk trek meer ontstaat , je rookgassen slaan terug en condenseren in je schouw.