Zelf isolatie plaatsen na plaatsing binnenmuur aannemer-kostenbesparing

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumleden,

Wij willen een nieuwe LEW woning laten bouwen door een aannemer, en nu vraag ik me af of het interessant en makkelijk is om de isolatie zelf te plaatsen.
De bedoeling is als volgt:
- aannemer plaatst binnenmuur (cellenbeton)
- wij plaatsen de isolatie: 2 lagen rotswol van elk 10 cm dikte geschrankt geplaatst en naden zorgvuldig afgeplakt
- de aannemer plaatst de gevelsteen
Als voordeel zie ik een kostenbesparing, maar hoeveel dat kan zijn kan ik niet inschatten
Bijkomend voordeel is dat je zelf veel zorgvuldiger te werk zal gaan dan de aannemer omdat het voor jezelf is. (wel in de veronderstelling dat de meeste aannemers wel nauwkeurig werken, maar je kan ook pech hebben)

Ik wil dus graag weten of dit moeilijk is, hoeveel tijd het in beslag neemt en wat de besparing ongeveer kan zijn per m².

Dank U

Reacties

Goede keuze om de gevelsisolatie zelf te plaatsen, alleen zo weet je zeker dat de isolatie correct geplaatst is...

 

Schranken is met rotswol niet nodig maar als 200mm niet geleverd kan worden dan is het wel logisch om 2x100 te schranken. Aftapen van de naden is simpelweg onzin.

Zal wel kunnen en besparend ook .

Enkel de praktische kant.

Aannemer staat altijd op stellinghoogte, wat voor hem gemakkelijker is.

Voor hem gaat het in één beweging mee.

Chris

 

Het zal een besparing op het budget kunnen zijn maar de vraag is of dit praktisch haalbaar is.

 

Je zal moeten overeenkomen met uw aannemer want hij zal een week of enkele dagen ofzo moeten wachten omdat jij dan aan het isoleren bent. Hij moet dan ondertussen iets anders doen of op een andere werk een kleine klus gaan opknappen. 

 

De vraag is of dit kan (ergens anders werk heeft die periode) of wil doen. Stel dat deze met een gast of 3 werkt kan hij deze moeilijk een week thuis zetten...

 

En zoals hier al gezegd zal je iets moeten regelen voor een stelling ook. Ofwel vragen of de aannemer zijn stelling wil plaatsen of zelf ene regelen. Ik weet niet hoe hoog alles is maar isolatie proper plaatsen vanop een ladder zal moeilijk worden.

Bij mij was het eerder dat hij altijd ergens anders moest werken...

 

los daarvan, met een ladder gaat moeilijker, maar is waarschijnlijk doenbaar behalve bij de laatste plaat.

Bij mij heeft de aannemer ze geplaatst (trekt natuurlijk op niet veel) en hier en daar heb ik ze eraf gehaald en opnieuw geplaatst.

Nu bestaan er ook pir hoekisolatie platen en die kunnen veel problemen oplossen. 

Moet wel zeggen Verelst woning bouw hier een aantal woningen heeft gezet en dubbel geschrankt en afgetaped.

ik had ne prutser uit Boortmeerbeek.

Ingir,

 

Bedankt voor je reactie.

Ik begrijp je opmerking niet dat aftapen onzin is. Is dat omdat we met rotswol willen werken of is dat gewoon niet nodig. En waarom?

 

 

Michel,

 

Tapen heeft geen zin bij rotswol want de platen zijn perfect sluitend te plaatsen, dit in tegenstelling tot harde platen zoals PUR/PIR. Rotswolplaten zijn enigszins flexibel zodat maatafwijkingen en ongelijke ondergrond door het materiaal zelf vereffend kunnen worden.

 

Van te voren afspreken met je aannemer in welk weekend de isolatie geplaatst kan worden, eventueel een rolsteiger regelen. En dan wat extra handen regelen om in 2 dagen je hele huis perfect in de isolatie te zetten.

Klopt volledig Ingir. 

 

Wolplaten in het algemeen worden stotend tegen elkaar geplaatst en sluiten goed aan omdat ze de vorm van elkaar en de ondergrond aannemen. De vezels haken als het ware een beetje in op elkaar. Aftapen is dus totaal niet nodig, ze moeten gewoon handvast tegen elkaar gedrukt worden zonder spleten.