opbouw houten verdiep

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen,
ik ga beginnen met onze verdieping te renoveren, de opbouw zit als volgt ineen nu : balken van 18 * 6 en daar liggen houten planken van vroeger op, omdat het hout zo mooi en goed nog is, laat ik dit liggen(we hebben het langs de onderkant bloot gelaten als plafond).
nu, de bedoeling is op de oude beplanking de leidingen e.d. te leggen en te verhogen en te isoleren, ik zou bv kunnen werken met balkjes ,daartussen elek en sanitair en isolatie, en dan osb + vloerbekleding. deze constructie is denk ik niet echt goed kwa acoustiek.
ik heb van thermofloc van die korrels gezien waarmee je kan chappen, mss een oplossing?
ik heb met de man van boomerbvba gesproken en die zij me van eerst osb, dan balkjes voor spauw en dan terug osb te gebruiken, (veel osb vind ik)
iemand suggesties of ervaringen met dergelijke vloeropbouw?
Dank bij voorbaat en geniet nog van het mooie weer !

Jo

Reacties

waarom zou je hout op hout doen?

ik heb geleerd zoveel mogelijk afwisseling van densiteit om akoestisch te isoleren.

hoe hoog zijn je deuren?

stoffe

de deurgaten zijn opnieuw gemetst maar 10 cm hoger om hierop voorzien te zijn,
en idd, hout op hout blijft geluid geven , als ik nu cocosvilt oid onder de balkjes leg, en dit laat zweven , is dit een goed idee?
heb ondertussen ook van die panterre platen gezien die blijkbaar draagkrachtig genoeg zijn om op balken te leggen, mss de oplossing, ken de prijs wel niet.
http://www.acoustix.be/MEDIA/ManuelNL05.pdf
kijk naar vloeropbouw
en hier de tekening van thermofloc :
http://www.thermofloc.com/insulation-pellets/constructions
de eerste tekening zou perfect zijn.
volgens de tekening kan je dit gebruiken als chape , dus de leidingen kunnen ertussen .

mvg,

Jo

Jo,

Heb je intussen al feedback over het gebruik van Thermofloc insulation pellets als chape?
Ik zit namelijk in dezelfde situatie als jou, en overweeg ook om dit te gebruiken. Mijn bekommernis is de druksterkte van de insulation pellets (gebruik als chape).

Mvg,

Kurt

Ook mijn vraag: hoeveel gewicht kunnen thermofloc korrels verdragen? Kan er zelfs isolatie op en daarboven een 'echte' chapelaag (massa tegen oververhitting in de zomer, en tegen geluidsoverdracht)? Of zal dat te veel gewicht/ druk geven?