Houtkachel aansluiten op CV

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste

Bij onze renovatie zullen we een volledig nieuwe CV installeren. We denken nu aan een Vaillant ecoTEC plus condensatiegaswandketel wegens lage aanschafkost, maar dit staat dus niet vast. We willen ook een houtkachel, om wat bij te verwarmen in de leefruimte en voor de gezelligheid. Op lange termijn zouden we ook willen investeren in een zonneboiler.

In de folder van Dik Geurts zag ik een kachel dat je mee kan aansluiten op de CV: http://www.geurts.nl/assortiment/cv_haarden/store_h2o/technische_detail…

Als ik het goed begrijp kan je dit aansluiten doen op drie manieren:

Situatie 1: haard aangesloten op CV met open verdelers
Situatie 2: haard + buffervat aangesloten op CV
Situatie 3: haard + buffervat inclusief drinkwater

Bron: http://www.dru.nl/greendesign/installatiepakketten.aspx

Hebben jullie ervaring met dit soort CV haarden?
Ervaring met producent Dik Geurts?
Op welke manier kan ik de haard het best aansluiten?
Is er een boilersysteem waarop ik deze drie warmtebronnen: gaswandketel, haard en thermische zonnepanelen (in de toekomst) kan aansluiten?

Alvast bedankt om met me mee te denken
Bart

Reacties

In Wilsele-dorp, deelgemeente van Leuven, aan de vaart bestaat al jaren een firma die zich specialiseert in aansluiting van kachel (alle soorten) aan centrale verwarming, klanten zijn zeer tevreden; vergeet op dit ogenblijk de naam.

situatie 1 is zeker te vermijden, waar moet je warmte naar toe als de ruimte warm genoeg is?

situatie 3 is de betere oplossing, behalve dat ze bij dru het verschil blijkbaar niet kennen tussen fotovoltaisch en thermische zonne-energie :-) 

er zijn tientallen buffers die geschikt zijn voor zulke systemen, maar als je het verstandig wil aanpakken, heb je een behoorlijk buffervat nodig, reken minstens 50 lt /kW vermogen.

denk zeker aan de veiligheidsvoorzieningen (toevoer van drinkwater voor de thermische beveiliging, en een afvoer bestand tegen t° boven de 100°C (dus metaal of polypropyleen)

Rayeco

 

Ik heb het opgezocht en kom terecht bij Mony en zonen: http://www.monyenzonen.be/cv_haard_hout.html

Dit bedrijf ziet er heel interessant uit, ik ga er zeker eens informeren. Bedankt voor de tip!

 

Hans

Bedankt voor de tips, ik zal deze vragen stellen wanneer ik naar Mony en zonen ga.

 

Meer input is altijd welkom, alvast bedankt.

Bart

Sit. 3 is idd het beste maar de aansluitingen op de buffer zijn volledig verkeerd gekozen !

Dit getuigd van weinig kennis over het gebruik van buffers . Best de grootste nemen , die van 1000 l , anderen zijn te klein voor een goede werking - zeker als er nog een zb aan komt in de toekomst .

 

Mvg , Kris

net even het videootje bekeken, en het kan best dat ze goede techniek leverne, maar stoken doen ze alvast verkeerd, zonde".

kris

ik neem aan dat het om een beetje ongelukkig getekend principeschema gaat.  maar het is inderdaad stom om zo'n schema op het net te zetten, het zou mensen op een verkeerd spoor zetten. 

als je de buffer identiek aan het schema zou aansluiten, zit je inderdaad met problemen.  nu zou ik sowieso een buffer met gelaagde opslag (toch zeker voor de zon) nemen.  met dit schema kan je b.v. nooit verwarmen met de CV-ketel, en ik neem aan dat dat niet de bedoeling is.

 

Beste mensen, de firma voor aansluiting van kachel op centrale verwarming heet:

DDG heating: kolonel Begaultlaan 43/2( langs de linker vaartoever)  in Leuven -Wilsele; telefoon: 003216222494 , elk jaar open deur.

tja, en er zijn er nogal wat die niet zo gelukkig zijn met deze firma.

tja, en er zijn er nogal wat die niet zo gelukkig zijn met deze firma.

Na verder opzoekwerk denk ik dat het voor ons beter is om een houtvergasserketel aan te schaffen in combinatie met een buffervat. Toen ik deze post aanmaakte wist ik niet dat zoiets bestond.

Op deze manier hoeven we geen gasketel (en leverancier) te hebben en zijn CV en warm water in theorie CO²-neutraal. Ik zoek hier verder info over op en maak indien nodig een nieuw topic aan zodat het forum overzichtelijk blijft.

 

Bedankt voor de input!

Mmm,

Denk nog maar eens goed na vooraleer naar Mony te gaan.

Ik heb niet de gewoonte om op openbare sites met modder te gooien, maar mail me gerust: gert.beckers@chello.be

 

Met vriendelijke groeten,

Gert Beckers