zoektocht luchtdichtingsproducten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zijn er betaalbaardere alternatieven voor het Isoproc-luchtdichtingsgamma?

Prijzen die ik ontvang voor luchtdichtingsproducten zijn allemaal op de eurocent exact hetzelfde.
Ook wanneer ik offertes vergelijk voor het inblazen van cellulose zijn die op een 20 euro na exact hetzelfde.
Ik heb zo het vermoeden dat de eco-bouwwereld net zo in elkaar steekt als de gewone bouwwereld. (prijsafspraken, gecreëerde behoeftes, grote winstmarges, ....). Dit is uiteraard een vermoeden, ik mag me toch vragen stellen hoop ik.

Dampscherm van Isover 'Vario KM Duplex' zit in dezelfde prijsklasse als de intello. Aangezien ik voor mijn hellend dak een dampopen onderdak heb (van Eternit, iets celit-achtig en uiteraard met dezelfde kostprijs) neem ik een traditioneel dampscherm. Wat goedkoper is. Wellicht minder goed is maar waar in deze constructie minder behoefte aan is.

Voor de isolatie had ik graag cellulose laten inblazen. Maar voor een zelfbouwer en nieuwbouw is dit meer dan dubbel zo duur als glaswol. Vaak wordt er beweerd dat dit ongeveer gelijk is van prijs, dit is misschien enkel zo bij renovaties (6%) en bij niet zelf plaatsen. Bij de cellulose moeten er uiteraard werkuren betaald worden, bij zelf glaswol plaatsen niet. Ik zou dus dubbele dikte kunnen plaatsen voor dezelfde prijs. (en met iets betere lambda 0,039 tov 0,035)
Het warmtedoorslag probleem lijkt me geen punt bij 40cm glaswol + houtvezel onderdak.

Wat zijn de alternatieven voor:
Tescon Vana: tape
Orcon: lijm
Contega pv: aansluitband voor bepleisteringen

Alvast bedankt.

Reacties

Je hebt diverse keuzes uit damprem of dampscherm

Als je een intelligente damprem wenst dan zullen de meeste 'eco' bouwwinkels wellicht inderdaad ProClima produkten aanbieden en op de prijs zal er niet zo heel veel verschil zitten van winkel tot winkel. Bijvoorbeeld de IntelloPlus is nu eenmaal een goed product...

Voor de luchtdichtingslijm zal men meestal ProClima Orcon, Orcon F of Ecocoll aanbieden, je kan bijvoorbeeld ook Thermofloc universeel lijm kiezen, EcoBati (winkels in Herstal, Doornik en Brussel) verdelen die. Zo kan je er ook Thermofloc tape in de plaats van PC Tescon Vana aankopen en Thermofloc damprem, thermofloc heeft ook cellulose isolatie.

Ook pavatex heeft een damprem, tape en lijm in haar assortiment, zoals vele onderdak/isolatie fabrikanten dat hebben.

 

een paar namen die mijh direct te binnen schieten:

dampremmende folie:

D-Tack Tacoklima SD2 (plus)

Siga Majpell 5

Dörken Delta Reflex (plus)

Tesa Isofix 1

lijm:

D-Tack Tacodicht

Siga Primur

Dörken Delta Tixx

Tesa Isofix 3

tape:

D-Tack Tacoflex en Tacopro

Siga Rissan en Sicral

Dörken multiband

Tesa Isofix 2

aansluitingen voor ramen en pleister

D-Tack Fendoor in

Siga Fentrim 2 en Fentrim 20

wat de prijzen betreft, er zijn webwinkes waar je die spullen ook wat goedkoper vindt.

hans d