passiefdeur voor binnen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi, ik ben aan het uitkijken of er mensen zijn die ervaring hebben met passiefdeuren als binnendeur. Het gaat mij om een passiefdeur te plaatsen tussen het eigen (passief) huis en een gemeenschappelijke inkomhal. Het hoeft dus geen echte buitendeur te zijn maar een soort binnendeur die toch een passiefdeur is. ALs er mensen zijn die weten waar dergelijke dueren te kopen, hoor ik het graag.

Bedankt.

Reacties

 lijkt me een rare toepassing voor zo'n dure deur.

je kan je licht anders een opsteken bij Van Looy die nu ook al passieve kelderdeuren kan aanbieden maar dat is dan specifiek voor luchtdichtheid.

Ik vermoed dat er ook andere prima geïsoleerde deuren bestaan.....

Zo gek is die vraag en/of die toepassing niet. Wij zullen ok een passief-binnendeur nodig hebben. Onze inkomhal ligt niet in het beschermd passief gedeelte. Dat heeft als voordeel dat de buiten deur, de kelderdeur en de garagedeur allemaal 'gewone' deuren kunnen zijn. Er is bij ons daarom slechts 1 passiefhuis deur nodig van de inkomhal naar de leefruimte (een schuifraam naar het terras uitgesloten, maar dat hebben de meeste sowiso nodig, daar kan je ook niet omheen).

 

Als antwoord op de oorspronkelijke vraag: wij zijn ook nog op zoek.

 

Mvg, Marc

deze bestaat zeker, maar nog niet zo heel lang, een Belgisch ontwerp

 

kijk op : http://www.lage-energiewoning.be/binnendeuren.html

 

succes ermee

 

Stefan

 

marc

zeker niet gek die vraag, maar de vraag is of je een passiefhuisdeur nodig hebt, of een luchtdichte deur.  in een aantal gevallen volstaat het als de deur luchtdicht is, en die zijn een stuk goedkoper. en die zijn probleemloos te verkrijgen, er zijn meerdere leveranciers voor zulke producten.  overigens, ook schuiframen voor passiefhuis zijn op de markt, zowel hefschuiframen als parallelkipschuiframen.

hans d

Het lijkt me dat als die deur de grens van het beschermd volume is, dat ze ook thermisch moet isoleren. Ook in het geval van de originele poster zijn vraag was dit het geval, denk ik.

gommer

nee, bij de originele vraagsteller gaat het om een gemeenschappelijke hall, en volgens mij geld deezelfde regel als bij aangrenzende gebouwen, daar moet je de wanden niet als warmteverliespost opgeven, je mag daar met 20° rekenen.  tenzij het een open ruimte naar buiten is natuurlijk.  althans, zo heb ik het altijd begrepen.

hans d

Heeft hier ondertussen al iemand ervaring met passieve binnendeuren?

Graag jullie mening aub

Dank u

Deze deuren doen wat ze horen te doen;

  • de dubbele dichtingen zorgen ervoor dat ze luchtdicht sluiten.
  • Het deur blad dat versterkt is door o.a. aan beide zijden een dun alu blad, voorkomt kromtrekken van het deur blad.
  • De voerdorpel  ( Duits model ) is thermisch onderbroken zoals het hoort.

 

Als het geheel nu ook nog luchtdicht ingebouwd wordt en alzo een aansluiting krijgt op de damprem is er geen probleem.

 

Tenzij het cilinderslot wat lucht zou lekken, maar dan kan je er ook voor kiezen om de cilinderboring in het deur blad weg te laten.

Mvg       Lucien Van Looy

Wij hadden ook een passief-binnendeur nodig, dit voor de aansluitende berging die buiten het passiefgedeelte zit. Die deur kunnen we niet op slot doen (dus een luchtlek minder). Alle nutsleidingen komen ook in die berging toe, wat de luchtdichtheid gemakkelijker maakt.