klachten SolarTotal bundelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Blijkbaar zijn er toch heel wat klachten momenteel ivm SolarTotal. Ze leveren totaal andere configuraties zoals origineel voorzien, waardoor de garantievoorwaarden opeens ook sterk verschillen. Misschien kunnen we samen onze klachten bundelen en zo de druk opvoeren tav SolarTotal, want het begint echt de spuigaten uit te lopen. Ik probeer al enkele dagen de technische dienst te bereiken maar steeds wordt ik afgewimpeld indien ik telefonisch contact opneem. Er werd een afspraak gemaakt maar nooit een technieker gezien, zelfs geen telefoontje van de firma dat de afspraak niet zou doorgaan. Men moet echt aandringen en zelf het initiatief nemen om in contact te komen met de firma, en dan nog wordt men afgewimpeld. Indien nog klachten ivm ST graag jullie verhaal ...

Reacties

19 januari 2011 helemaal niet kontent van, komen hun contract niet na, andere panelen dan op papier, en over de levertijd zal ik nog maar zwijgen.

besteld in september, we zijn nu januari, heb wel al 60 percent betaald, en de eindfactuur ook al gekregen, maar ik zie nog geen panelen op mijn dak liggen, dus geen cent meer tot alles in werking is.

20 januari 2011

Blijkbaar komt er nu schot in de zaak, hebben kontakt genomen, mits enige omweg zou het toch kunnen in orde komen, heb nu een mail gestuurd vanmorgen, nog geen antwoord om 16.47, maar, hoop doet leven zeker.

 

update: vrijdag 28/1/2011 komen ze de panelen leveren, maandag 31/1/2011 installatie, ondertussen zijn we ook al van omvormer verandert, na dat de panelen al 2 keer verandert zijn.

Natuurlijk dit alles onder voorbehoud van weerelementen en onvoorziene omstandigheden. ( Ik hou mijn hart vast ) :-)

 

ik hou jullie verder op de hoogte.

Tja, ook op mijn garage liggen nu zonnepanelen geïnstalleerd door Solar Total, of liever door de Duitse onderaannemer (met Russische werknemers, maar we zijn nu eenmaal in een open Europa) . Tenandere over die installateurs niets dan lof.

Over ST moet ik wel meezagen (en ik ben geen Antwerpenaar ...).

Bij de verkoop alles netjes opgemeten door de verkoper en berekend dat ik geen 20, maar slechts 19 panelen kon plaatsen.

In de simulatie nog altijd interessant. Wel eerlijk verwittigd in october dat de plaatsing wellicht voor 2011 zou zijn, maar compensatie beloofd en gegeven.

In December komen nog es extra mensen kijken en opmeten (omdat het sneeuwde en vroor konden ze toch niet plaatsen).

Dan wordt ik voor het eerst op de hoogte gebracht dat de bestaande electriciteitskabels van mijn achterliggende garage naar de woning, niet meer kunnen gebruikt worden en dat ik ook niet naar de teller maar naar de zekeringskast een nieuwe kabel zou nodig hebben. De verkoper had het tegenovergestelde gemeld. Maar geen nood: alles was in de prijs inbegrepen en ze zouden wel een oplossing vinden.

Bij de aanleg in februari blijkt vooreerst dat er slechts 17 panelen kunnen geplaast worden. Waartoe dienen dan 2 opmetingen ?  Ook moeten ze één van de zo onvolprezen DIEHL AKO omvormers moeten vervangen door een Sunny Boy van SMA. Als ik daarop de verkoper bel krijg ik te horen: "Wat verwacht je nu van mij ?" 

De firma laat weten dat ze die 2 panelen wel gaan crediteren.... maar ik heb geen 'panelen' gekocht - wel een zonne-energiesysteem met een geschatte opbrengst voor mijn investering. Dat was hun verkoopsbelofte. Als ST zich vergist in de opmeting en dito berekening van mijn opbrengst, moet ik daarvoor vergoed worden.

De panelen geplaatst op dag 1 kunnen niet worden aangesloten, want 1/ niet de juiste omvormers en 2/ vergeten de ondergrondse kabel te bestellen.  Resultaat: een 2° plaatsingsdag en ST laat me weten dat ik zelf de oprit moet opbreken en uitgraven. Nog andere zaken die misliepen ga ik hier besparen.

Ik heb wel die jaarlijkse garantie genomen en ook vastgesteld dat mijn Brandverzekering die eigenlijk reeds meedekt. Maar per slot van rekening zit ik met een zwakkere omvormer, dus kan die garantie daarvoor misschien nog van pas komen.

In afwachting dat die verkoper nog eens met mij contact opneemt om een positieve oplossing te bespreken, kan ik niet anders dan mij aansluiten bij de club van ontevreden klanten.(volgens de beide ploegen van installateurs die bij ons waren, hebben ze gemiddeld 1 zo'n mistevreden klant per week; dus 20 % !)

Iedereen die in de commerce staat weet dat dit voldoende is om een bedrijf naar de haaien te helpen. Zeker nu we over deze media beschikken en andere potentiële klanten kunnen verwittigen.

Laat ons dus hopen dat het management van Solar Total dit inziet en we niet met z'n allen slachtoffer worden van een faillissement van ST in België als éénmaal de vette jaren van subsidies van PV installaties achter de rug zijn. Bedrijven als ST profiteren inderdaad meer van die subsidies dan wij als consumenten. Daarover zou Test Aankoop ook eens een onderzoek mogen doen.

     

 

 Persoonlijk ben ik niet vertrouwd met Solar. Eerder heb ik er wel al wat van gehoord, meestal gedeelde meningen.

Wat die verzekeringen betreft, volgens mij kan je beter het risico nemen + je goed informeren zonder al te veel garantie-verzekeringen. Anders loopt de kost op en wat haal je dan nog uit je installatie?

Zelf beschik ik over panelen via Bostoen. Ik moet zeggen dat ik er wel tevreden over ben en géén klachten.
Misschien is het een tip om zoals mij te doen; ik wist helemaal niet waar ik mijn panelen moest kopen en wat de goede waren.. zo kwam ik via google uit op deze pagina. Nuja, mij heeft het geholpen, en ik kreeg wat ik wou. Mijn tuinhuis van 10m op 8m bschikt nu over panelen, voorlopig nog geen klachten. Je moet me wel niet vragen van welk land ze komen want zo veel ken ik er niet van.

Succes alleszins, Jammer eigenlijk dat een bedrijf dat meewerkt aan groene stroom zo mensen 'in het zak kan zetten'.

Soit, hopelijk raakt alles opgelost.

Mvg,

 

Sofie van Maalen.
 

 Ik tegenstelling tot deze klachten ben ik wel tevreden over Solar Total. Sinds één week liggen er zonnepanelen op mijn dak.

Na heel wat gesprekken met verkopers heb ik geopteerd voor Solar Total, hun prijs / service leek mij het beste.

De leveringstermijn was een drietal maanden en die hebben ze stipt gerespecteerd.

Via mail krijg je stap per stap hetgeen er gaat gebeuren.

Een werfverantwoordelijke is een viertal weken voor de installatie komen kijken om te zien wat er allemaal nodig was.

De dag voor de installatie werden de zonnepanelen geleverd, de dag daarvoor werd ik opgebeld door de transportfirma die een tijdstip gaf wanneer ze kwamen leveren.

De installatieploeg bestond uit Polen (denk ik) maar deze spraken zeer goed duits en engels. Hun werk was "af", alles mooie uitgevoerd.

Met andere woorden, ze hebben echt gedaan wat ze beloofd hebben.

Dit wil niet zeggen dat andere klachten onterecht zijn maar ik ben er heel tevreden over. 

 Blijkbaar iets te voorbarig geweest met mijn lof betuiging.

Na drie weken staat de stelling nog steeds op mijn terras / garage dak hetgeen heel wat hinder veroorzaakt en gevaarlijke situatie (spelende kinderen met een terras op hun weg, vrije toegag tot mijn garage dak en slaapkamer vensters, ...).

Na gebeld te hebben met de klantendienst ... amaai ... die kunnen dringend eens een cursus volgen. Ik citeer: die stelling is niet van ons, je doet er maar mee wat je wil ons kan het niet schelen. En ja, het is zo gezegd, letterlijk.

Heb hun dus ook aangetekend in gebreke gesteld.

De installatie en keuring waren wel perfect, nog steeds. Zeer goed rendement van de panelen / omvormer. 

 

 Als je wil kom ik hem wel halen die stelling.

Roeland

Hier ook niet anders dan klachten over Solar Total.

Op aanraden van vrienden die heel tevreden waren over ST en goedkoopste prijs zijn we in zee gegaan met ST.

Adviseur geweest en contract getekend 16/01/2011, had ook gezegd dat lavering maar kon gebeuren in april.

Hadden 27 panalen Canadian Solar all black 185 besteld en 2 omvormers SB 3300 en SB 1200.

Krijgen op 31/01/2011 1e betalingsschijf, voor zover nog geen probleem.

Op 29/3/2011 (2weken voor plaatsing) krijgen we een mail dat onze panelen niet kunnen geleverd worden. Dus dat we konden ervoor kiezen voor Canadian Solar all black te nemen en ze betaalden het verschil terug of dat we 1 paneel meer legden en we een meer prijs van +- € 150 moesten betalen.

Wisten toen niet dat we van de koop konden afzien , omdat dat niet vermeld werd, moesten het laten weten voor 4/4/2011. Toen heb ik naar de adviseur gebeld en die zij doodleuk dat hij deze panelen niet meer mocht verkopen omdat ze niet meer te verkrijgen waren. Als ik vroeg of dat hij dan nog iets kon doen aan de prijs , zei hij dat niet kon maar toch wilde proberen en me terug zou contacteren. Maar hij had een tegen voorstel, als de dan lichtere panelen niet zouden opbrengen wat ons beloofd (4995 KW) was hij bij mij in de zaak gel op zijn tenen zou komen plaatsen.

Ik natuurlijk boos en een klacht tegen de man in gediend ST. Daar horen we niets niet meer van. We hebben dan maar gekozen om een paneel meer te leggen omdat we maar de helft van ons verbruik zullen opbrengen. Een week later moesten we normaal 2e schijf betalen voordat de levering en plaatsing zou doorgaan maar hadden maar de donderdag factuur gekregen en plaatsing was voorzien de maandag18/4/2011. Plaatsing is doorgegaan, maar er was een omvormer tekort dus heb ik tot op heden nog niet betaald omdat levering en plaatsing niet compleet was.

De installateurs kwamen uit Nederland en hebben bij plaatsen meer of 20 pannen gebroken , hebben niets opgeruimd en hadden zelf eerst de panelen scheef gelegd tot mijn man er een opmerking op gaf en zij eerst beweerden dat onze pannen scheef lagen. Dan gecorrigeerd. S'anderdaags terug gekomen met 3 man om de ene omvormer (SB 3300) aan te sluiten er lagen wel 2 van de 3 te slapen in camionet.

Heb dan gebeld naar ST hadden beloofd om zo snel mogelijk de andere omvormer te leveren zodat ze in werking kunnen worden gezet, want zolang de 2e omvormer niet geplaatst is kunnen de zonnepanelen niet in werking.

Nu Weken later hebben we nog altijd een omvormer ( SB 1200) tekort en gaan onze panelen nog ALTIJD NIET. Heb al aangetekende brieven gestuurd, mails allemaal zonder resultaat. Nu 6 weken verder heb ik aan testaankoop gevraagd om een brief te sturen , Omdat ze mij zelf niet meer terugbellen of mailen.

Ben al benieuwd welk excus ze zullen hebben als de betaling vol bracht is en de bromfiets die beloofd is moeten leveren.

Hopelijk word alles nog geleverd en gekeurd voor 1/7/2011 zodat we nog € 330 premie kunnen onvangen.

Groeten Ann

 

 

Ik heb dezelfde problemen ondervonden met Solar Total; mn. niet de gevraagde CS 185 panelen geleverd, 2 * van omvormer veranderd, levertermijn niet gerespecteerd, schikking op dak niet gerespecteerd (zit nu met een bouwovertreding), geen enkele plaatser die Nederlands verstaat... Ik ben benieuwd hoe de service zal verlopen als er echt iets stukgaat. :-(

Het verkopen van niet leverbare onderdelen ende klant dan het mes op de keel zetten omdat de subsidies dalen maakt bij deze firma blijkbaar echt deel uit van de verkoopsstrategie. Wat is er gebeurd met de bundeling van de klachten?

Dat valt nog mee.  Bij mij geplaatst op 8-9 augustus en je raadt het nooit.  De stelling ligt nog voor mijn deur op straat.  Bellen en mailen helpt niet, steeds standaard antwoord.  Aangetekend schrijven gestuurd en nu hebben ze laten weten dat ze ze gaan weghalen.  Dus liggen er al bijna 6 weken.  Ik ben benieuwd

Bij SolarTotal zal de kwaliteit van dienstverlening spijtig genoeg er eentje zijn van pieken en dalen ....

Bij ons gemerkt dat de omvormer van Diehl stuk was: het leek het infoschermpje te zijn want de omvormer deed nog wel zijn 'omvormen' zoals het moest.

Er zit 20jaar garantie op die omvormer en hij staat al 4 jaar ....

Gebeld op donderdagnamiddag, contact gehad met de technische dienst, antwoord: "dan moet de omvormer een firmware update krijgen meneer. Volgende maandag contacteert onze technieker voor een afspraak."

op maandag niemand gehoord, ook niet op dinsdag maar wel op woensdag.

afgesproken met die persoon op woensdag dat men langs zou komen 's anderendaags in de namiddag

en jawel, er was iemand !

't was een franstalig persoon met bitter weinig kennis van het nederlands (volgens mijn vrouw want zelf was ik er niet bij)

die technieker heeft de omvormer vervangen door een andere omvormer en nu werkt alles zoals het hoort

het overzicht van de productie van vorige maand(en) en jaar is natuurlijk verloren gegaan maar ja....

ben ik een van de weinigen die wel goed werden geholpen ?

of was de technieker misschien iemand van Diehl zelf of zo ?

Mijn schoonbroer heeft eind 2010 zonnepanelen door hen laten plaatsen.  Hij heeft er wel achter moeten zitten.... maar niet meer dan bij een andere aannemer.... en voor de rest geen klachten.

Het is een beetje zoals wanneer de luchtvaartmaatschappij je bagage verliest.  Je bent weinig met de statistieken waaruit blijkt dat 99% van alle koffers wel tijdg op de bestemming arriveert, als nét jouw koffer verloren gaat. Je moet gewoon geluk hebben dat je niet bij de ongelukkigen bent... 

Solar Total gaat z'n naam veranderen in Solar Living !!!

Gedaan met klachten over ST , ... Wat met zorgeloze werkingsgarantie van 20 jaar ?

nog een ontevreden klant.

Een zeer positieve ervaring met SOLAR TOTAL.

Ik heb in September 2010 panelen laten plaatsen door Solar Total. Dit is vlekkeloos verlopen. Verkoper met kennis van zaken. Uitvoering is vlekkeloos verlopen. Alle afspraken werden netjes nagekomen. Ook administratief werd het project mooi opgevolgd.

Ondertekening order op 29/06 en op 8 september werd de installatie goedgekeurd door een erkend organisme.

Enkele maanden na inbedrijfname heb ik hen laten terugkomen omdat iemand een ei op de panelen had gegooid. 2 dagen na m'n melding hebben ze dit netjes gereinigd. Reinigingskosten heb ik niet moeten betalen.

Ik kan Solar Total dus ten zeerste aanbevelen.

 

 

Solar Total Failliet nu meld een ander bedrijf zich om 28 december 2012

Onderwerp: Voortgang Zorgeloze werkingsgarantie Solar Living ( SolarTotal )

Geachte heer, mevrouw,

Uit de gegevens, die wij ter beschikking hebben, blijkt dat u via SolarTotal (Solar Living) een zorgeloze werkingsgarantie heeft afgesloten.

Helaas verkeert SolarTotal in staat van faillissement. Hierdoor is uw onderhoudscontract vervallen. Wij begrijpen dat dit een zeer vervelende situatie is en hebben dan ook alles in het werk gesteld om u een oplossing te kunnen bieden.

Wij hebben dan ook goed nieuws voor u. De overige betrokken partijen, waaronder de verzekeraar van uw installatie en de leverancier van uw monitoringsysteem, bieden u via Solar Technique een alternatief servicecontract aan bestaande uit:

  • Een service ingeval van storing;
  • Dekking tegen schades ten gevolge van weersomstandigheden, brand, vandalisme en diefstal;
  • Vergoeding van eventuele productieverlies;
  • Monitoring van uw pv-installatie.

Als Solar Technique zagen wij het faillissement van SolarTotal aankomen en zijn daarop al in onderhandeling gegaan met de leverancier van het monitoringsysteem en de verzekeraar van Solar Total, HDI-Gerling Verzekeringen N.V., om voor de betrokkenen de pijn van het aankomend faillissement zoveel mogelijk te verzachten.

De verzekeraar maakt in deze zaak onderscheid tussen onderhoudscontracten met een aanvangs- of verlengingsdatum voor en na 1 juli 2012. Dit heeft te maken met de door SolarTotal wel of niet afgedragen premies voor de door hen verzekerde delen van de risico's die uit deze contracten voortvloeiden. 

Afhankelijk van de aanvangs- of verlengingsdatum van uw Zorgeloze Werkingsgarantie bij SolarTotal hebben wij voor u het volgende voorstel:

De datum van uw contract ligt voor 1 juli 2012:

Het doet ons genoegen, dat wij u kunnen meedelen dat wij de verzekeraar bereid hebben gevonden om voor de klanten van SolarTotal, die een nieuw servicecontract aangaan met Solar Technique, een korting te verlenen op het onder de verzekering vallende deel van het servicecontract.
Hierdoor zult u van Solar Technique voor de eerste 12 maanden een korting ontvangen op de prijs van uw nieuw servicecontract.

De datum van uw contract ligt na 1 juli 2012:

Helaas moeten wij u mededelen dat de door u betaalde kosten voor het servicecontract wellicht wel door u zijn voldaan aan SolarTotal, maar het premieaandeel is niet aan de verzekeraar doorbetaald. De kans dat die doorbetaling alsnog zal plaatsvinden is zeer gering. De conclusie moet daarom zijn, dat u op dit moment niet alleen geen servicecontract heeft, maar dat u installatie ook niet meer verzekerd is voor schade ten gevolge van buitenkomend onheil. Deze situatie lijkt ons ongewenst en daarom bieden wij u, in overleg met de verzekeraar, de volgende oplossing: Indien u kunt aantonen dat u uw servicecontract heeft betaald, is de verzekeraar bereid om een korting te verlenen van 50% op het onder de verzekering vallende deel van het servicecontract, op voorwaarde dat er een nieuw onderhoudscontract wordt aangegaan met Solar Technique. Derhalve zult u van Solar Technique voor de eerste 12 maanden een korting ontvangen op prijs van uw nieuwe servicecontract.

Solar Technique is een organisatie die verder denkt dan de dag van vandaag. Bij ons is alle solarexpertise voor u samengebracht.

Met slechts één aanspreekpunt, bent u zeker van een correcte opvolging van uw PV-installatie en een antwoord op al uw vragen. Het volledig servicecontract bestaat uit:

  • Storingsservice 
  • Technische interventie bij schade 
  • Reiniging van uw zonnepanelen (optioneel) 
  • Een dekking voor alle van buitenkomend onheil 
  • Een vergoeding voor productieverlies als gevolg van schade door een van 
  • buitenkomend onheil 
  • Monitoring van uw pv-installatie 
  • Internet portal 
  • Online hulplijn / antwoord op alle solar gerelateerde vragen
  •  

de verzekering over te nemen kwestie bij schade of breuk 

Wat zouden jullie doen nog pas voor de zomer betaald voor die onderhouds en verzekering