Miele wasmachine met warmwateraansluiting aankopen ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste ,

ik overweeg mijn energieverslindende wasmachine te vervangen door een zuinige miele wasmachine .De wasmachine staat naast de stookolieketel met boiler .stookolieketel is minder dan 5 jaar oud.
Nu overweeg ik een wasmachine te kopen met warmwateraansluiting , deze :
http://www.vandenborre.be/wasmachine/miele-w-5841-wps-ecocomfort
duur machine .
Uit economisch oogpunt is dit een wijze beslissing ?
m.a.w verdien je de meerkost terug ?
ecologisch denk ik wel dat het beter is om water met stookolie te verwarmen dan elektrisch.
op termijn droom ik van een gas condesatieketel gecombineerd met zonneboiler, en vermits een miele wasmachine lang meegaat denk ik dat deze wasmachine de omschakeling nog zal meemaken ..
alternatief is deze :
http://www.vandenborre.be/wasmachine/miele-w-1914
500 euro goedkoper ..

Reacties

Dag,

wij hebben een Miele wasmachine met warmwateraansluiting. Mijn madam wou sowieso een Miele, en enkel bij Miele was er toen (3 jaar geleden) zo'n hot-fill machine beschikbaar. De meerkost t.o.v. een gelijkaardige machine van Miele was slechts 100 euro. Het was wel een ander, veel goedkoper model. Blijkbaar zijn er nu in België enkel 5841's beschkbaar voor hotfill. Maar op www.miele.de (Duitse site van Miele), vind je er veel meer (Belgische consumenten zijn  niet zo eco). B.v. via http://www.otto.de/Miele-Waschmaschine-W-1935-WPS-EcoLine-A-7-kg-1400-Touren/shop-de_dpip_AKL10391547/ kan je via een Duitse site een eco-miele kopen. Ook es Nederlandse sites bezoeken kan interessant zijn. Afhankelijk van waar je woont natuurlijk, want als er iets aan is, moet je toch nog iemand kunnen contacteren.

Wij hebben de onze gekocht bij een lokale handelaar, maar of dat een meerwaarde is betwijfel ik. Ik belde overlaatst naar de handelaar omdat onze verliesstroomschakelaar afsprong bij het wassen (oorzaak blijkt nu niet de Miele te zijn maar de regenwaterpomp), maar moest toch naar Miele zelf bellen (nog in garantie)

Tot nu toe geen problemen dus, en als het prijsverschil niet te groot is toch interessant (1500 euro lijkt mij echter veel). Je moet wel zien of je machine niet te ver staat van de warmwaterproductie. Als er veel leiding tussen is, duurt het lang voordat het warm water in de machine is, en moet dat eerste koud water toch nog door de machine opgewarmd worden. Max is echt 10 meter, en dan best geen te dikke leidingen (oude galvanisés zijn soms 2,5 cm dik, nieuw is normaal 16 mm).

Hoe goedkoper (b.v. zonneboiler) je je warmwater aanmaakt, hoe meer efficient natuurlijk t.o.v. niet-hotfill. Bij zonneboiler echter ook opletten; je vat mag niet tever (max 4 m hoogteverschil) van je vat liggen anders kan de zonneboilerpomp dat verschil niet aan. Dit maakt bij hogere huizen dat je minstens op de 1e verdieping die moet zetten, wat dan weer maakt dat de afstand tussen voorraadvat en wasmachine langer wordt; en deze laatste moet toch zo kort mogelijk zijn.

Bij aankoop woonden we elders met gas-condensatieketel, nu met warmtepomp. Dus winst zullen we zeker maken.

mvg.

 

 

Bedankt !

ik ga eens op zoek naar een goedkopere duitse of nederlandse Miele met warmwateraansluiting .

mvg,

 

Ik heb ook nagedacht over een hotfill machine, maar uiteindelijk wordt het toch een gewone machine.

Om een lang verhaal kort te maken: we hebben nieuwe waterleidingen gelegd en ik moest kiezen tussen warm water naar de wasmachine of regenwater naar de wasmachine. 

Het is regenwater geworden (nu ja, zodra de put en pomp er staan).

De meeste wasbeurten zijn op 30 of 40 graden, af en toe op 60° en zelden op 90°. Het leek me dus zinvoller om regenwater te kiezen.  

Op internet las ik dat iemand manueel (met een tuinslang of iets dergelijks) warm water in de machine deed bij een warme was. Dat heb ik nog niet durven proberen. 

 

Warmwateraansluiting is vandaag de dag helemaal de moeite niet meer. De wasmachines verbruiken amper nog zo'n €30-40/jaar aan energie. Als je daar dan de helft van kunt sparen, mag er eigenlijk al bijna geen meerprijs zijn.

Waarom niet een goede, degelijke wasmachine kopen (bv. http://www.vandenborre.be/wasmachine/whirlpool-pure-90140) en aansluiten op een thermostatische kraan op bv. 30-35°C. Dan heb je best of both worlds.

Al weet ik niet of je die meerprijs er zelfs maar kunt uithalen. Misschien zoeken naar een eindereeks-thermostatische kraan :-)