EPB en andere berekeningen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumleden

Ik zit in het 6de jaar secundair onderwijs in de richting industriële wetenschappen.
Ik moet dit jaar een eindwerk maken, en had gedacht aan passiefhuizen.
Het eindwerk dat we moeten maken mag wel niet puur beschrijvend zijn, met andere woorden er moeten zo veel mogelijk formules inzitten.
Ik heb al enkele formules gevonden maar zou iemand mij nog verder kunnen helpen met de berekeningen achter de EPB software. (ook andere berekeningen zijn welkom)
Hoe berekent dit de waardes?
Het zou handig zijn moest ik hier wat meer over te weten komen.

met vriendelijke groeten
Wouter Bruijninckx

Reacties

Beste

google eens op "Passivhaus Vorprojektierung 2002", dit is een gratis excel sheet waarbij je kan berenenen of een huis hoogstwaarschijnlijk een passiefhuis is.

Het is niet zo uitgewerkt als het echte progamma, maar 't is wel gratis.

't is een excel sheet dus kun je er wel de berekeningen uit halen

eddy

ps wel in 't duits...

 

Bedankt voor de links, ik had al wel eens gezocht maar had nog niet de relevante info er kunnen uithalen, nu heb ik tenminste al formules :)

 

ik heb donderdagavond het onderwerp van mijn GIP, Bepalingsmethode van het peil van primair energieverbruik van woongebouwen voorgesteld voor de jury.

Ze vonden het onderwerp goed, maar stelde me voor om eventueel een fictive ruimte uit te rekenen.

Nu ben ik aan het zoeken naar eventueel berekeningsvoorbeelden van de epw/epb methode, als iemand me kan helpen laat maar weten.