na spouwmuurisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Gegroet iedereen,

even een vraagje; we hebben sinds kort een huisje gekocht.
ben volop aan het informeren naar de soorten na spouw isolatie.
gisteren is er iemand geweest ivm ESP parels
heeft er iemand ervaring mee?
er is ook al iemand geweest om met pur te isoleren, maar daar ben ik niet echt aan verkocht .
of wat denken jullie of raden jullie aan?

even wat info over onze woning:

-spuw 5.5 cm en is heel proper , de man had nog nooit zo' propere spouw gezien , geen mortelbaard,...
-open bebouwing
-gevel is wit geschilderd, maar met doorlaatbare verf
-opp dat ze moeten isoleren, 185 m²

graag jullie feedback

groetjes

mal

Reacties

Hallo,

ik heb hier ook even over nagedacht en uiteindelijk voor supafill gekozen. Ik denk dat dit beste prijs-kwaliteit-ecologische verhouding is.

Groeten,
Ruben 

Op de site van het Vlaams Energieagenschap [[http://www.energiesparen.be/node/3120|(VEA)]] staat hierover veel nuttige informatie. Daar staat ook een link naar de premieregelingen. Voor de premieregelingen moeten de aannemers werken volgens het boekje, in dit geval de STS. Een lijst van erkende aannemers staat ook op de [[http://www2.vlaanderen.be/economie/energiesparen/reg/installateurs_spou…|site]].

Eveneens beschikbaar op die site is een terugverdientijdcalculator, FAQ's, een artikel van [[http://www2.vlaanderen.be/economie/energiesparen/milieuvriendelijke/TA_…|Test-Aankoop]] over dit onderwerp, een webfilmpje, ...

Evelien Willaert van de vormingsorganisatie Dialoog heeft in hun tijdsschrift De Koevoet (nr 141, winter 2007) hier een artikel over geschreven. Je kun het nummer van De Koevoet [[http://www.dialoog.be/dekoevoet/|bestellen]]. Het artikel zelf kun je ook op deze [[http://www.scribd.com/doc/58303279/na-isolatie-spouwmuren-2|site]] raadplegen: .

Iedereen haalt zijn wijsheid uit een studie van Jeroen Meeusen (UGent). Voor de volledigheid: die staat [[http://lib.ugent.be/fulltxt/RUG01/001/311/790/RUG01-001311790_2010_0001…|hier]] maar is wel heel technisch.

 ik heb ook supafil gekozen, want chemische/synthetische stoffen of producten van de petrochemische industrie wil ik niet in mijn huis..
Supafil en silicaatschuimkorrels (SLS20) bieden dan een aardig alternatief.

 We hebben recent thermoparels laten plaatsen door Linssen Best.  Over de uitvoering ben ik tot nu toe zeer tevreden, voor wat betreft het resultaat moeten we nog wachten tot de winter.

Verleden jaar heb ik een speksteenkachel laten plaatsen en plots merkte ik dat dat ding veel meer in zich had dan voorzien was.  Een vriend van mij is architekt en hij raadde de spouwmuurisolatie aan omdat het toch snel enkele graden in de woning zou schelen.  Gezien de speksteenkachel verleden jaar de gelijkvloers minimaal 18 graden (verste punt van de kachel) heeft weten houden ben ik nu benieuwd...

Ik begrijp je moeilijke keuze...  Ook bij mij zijn er verschillende vertegenwoordigers langs gekomen en bijna allemaal hebben ze in de spouw gekeken.  Ik mocht telkens zelf ook kijken maar heel veel zie je niet met zo een kleine camera in een donker hol.

Alle producten hebben voor- en natuurlijk ook nadelen.  Sommige uitvoerders gaven 10 jaar garantie op de uitvoering, andere weer 15 jaar.  Ik werd er zot van!  Je kan alles 'zot-redeneren' en dan geraak je echt geen stap verder.
Uit het hele verhaal heb ik begrepen dat pur het beste isoleert, maar net als jij zag ik dat evenmin zitten. 
De reden dat ik voor de parels heb gekozen en niet voor de wol (welke dan ook) was vooral de gedachte dat de parels initieel goed tegen vocht/water bestand zijn, terwijl de wol daarvoor behandeld moet worden.  Die behandeling zal ook wel goed zijn - en het zal tussen mijn oren zitten - maar ik denk aan een regenjas die na een aantal regenbuien begint na te laten.  
Bovendien zit ik in een streek waar je veel scheurtjes in de huizen ziet.  Niet erg, doch het is duidelijk dat de muren bewegen.  Volgens mij leken de parels het meest flexibel te zijn...

Nogmaals, het zit vooral tussen de oren.  Wat wil je en wat primeert?  Bij één keuze moet je weer iets laten vallen...

Ah, nog een tip: spreek tegen die vertegenwoordigers niet over welke concurrenten je al hebt laten komen, of toch zeker niet bij het begin!  Dan babbelen ze niet meer over hun produkt, maar de hele tijd over de concurrentie en hoe slecht dat ander produkt is...  man man man, dan blijven die zagen...
Nu we toch bezig zijn... hou ook rekening dat de vertegenwoordiger niet de uitvoerder is...  Check internet en kijk wie klachten heeft gehad en van wie men te spreken is over de uitvoering.

Groetjes

 

 

Ik ben momenteel ook spouwmuur isolatie aan het bekijken voor mijn woning en ga daarbij voluit voor Glaswol.

Het is namelijk zowat het enige product dat geen olie derivaat is en het meest duurzame oplossing biedt.

Isolatie met Pur is zowieso af te raden omdat dit niet dampdoorlatend is en bij plaatsing zaken kan beschadingen (bv rolkasten)

Het nakijken of de firma van je keuze op de lijst van erkende STS 71-1 aannemers staat is een must omdat de wetgeving veranderd vanaf 1 september 2012 en je anders 800 euro subsidie misloopt !