Betocontact op Fermacell?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben onze zolder afgewerkt met Fermacell. Op de oude muren komt er een plaaster (Plâtres Lambert X Pro). Op sommige plaatsen gaat de muur over op Fermacell en zijn we genoodzaakt over de Fermacell te plaasteren. Nu vroeg onze stukadoor zich af of er op die Fermacell platen een soort betocontact moet?
Is betacontact aanvaardbaar of zijn er gezondere alternatieven?

Reacties

 Ik heb die vraag hier ook eens gesteld. Ik heb daarna Fermacell zelf gecontacteerd, hun offieel antwoord was natuurlijk dat je met andere pleister niet op fermacell kan werken, zelfs niet met voorstrijk. Maar natuurlijk heeft fermacell wel een pleister die op andere materialen werkt...

In het kort, mijn plakken zag er geen graten in, hij heeft alleen twijfels over te snel uitdrogen tijdens de plaatsing. Ik heb hem uiteindelijk mijn fermacell plafond niet laten plakken. In de keuken heb ik twee m2 fermacell wel gewoon laten bepleisteren, zelfde situatie als bij jou, een muur die doorloopt in een stuk fermacell. Nu drie jaar later is er geen enkel probleem, behalve op de overgang was er een haarscheurtje. Dat was zo weggewerkt.

Onderstaande kreeg ik van Fermacell. Helemaal geen antwoord dus, en ze negeren het gegeven dat er gewoon een plaaster op moet. Bij renovatie gebeurd dit nu eenmaal.

@Yannick Willox: Heb jij dan voorgestreken of niet? Aan de overgang gebruik ik Contega PV omdat er onder de Fermacell een damprem zit. Deze zou de verbinding moeten maken. Anders een stuk wapeningsband gebruiken.

 

Quote:

Betreffende het product Plâtres Lambert X Prokunnen wij geen adviezen geven omdat dit geen product van ons betreft. U zult bij de fabrikant van dit product moeten zijn om advies te vragen.

Het bepleister van FERMACELL Gipsvezelplaten met een lijmvoeg kan gebeuren met algemeen in de handel te verkrijgen dunpleisters. In laagdikten tot maximaal 4 mm.  We hebben zelf ook een dunpleister in ons leveringspakket. De verwerking hiervan kunt u terugvinden in het Productblad Fermacell Dunpleister, deze is te vinden op onze website.

Een dikkere laag is normaliter niet nodig omdat platen reeds vlak zijn gemonteerd. Dikkere lagen worden vaak toegepast om onvlakke ondergronden te egaliseren.