Rendement zonnepanelen zelf berekenen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Schuco Solar heeft een nieuwe applicatie bedacht. Via onderstaande website kun je, voor aanschaf van zonnepanelen, zelf berekenen wat de kosten en het rendement van de zonnepanelen zullen zijn. Voor de berekening wordt gebruik gemaakt van data over de stand van het dak, soort dak, aantal zonuren (afhankelijk van de woonplaats) etc. De Solar configurator is vrijblijvend en kan door iedereen gebruikt worden.
Een handige tool die meteen een duidelijk inzicht geeft.

http://www.schueco.com/web/green_be/start

Reacties

Wel leuk en vrij correct.

Maar heeft er al iemand gekeken naar wat die panelen kosten? Ik heb voor een derde van de prijs mijn installatie gelegd. En mijn kWh zijn niet anders die deze die hun panelen maken hoor. Dit jaar trouwens meer dan mijn theoretische 100% opbrengst geproduceerd.

Een gelijkaardig iets, maar wel minder flashy: http://re.jrc.ec.europa.eu/pvgis/apps3/pvest.php

Vrij correct ?

 

Misschien moeten ze bij Schüco eerst 's leren tellen, want van hun vooropgestelde financiële "opbrengst" KLOPT GEEN BAL.

Benieuwd hoe lang ze erover zullen doen om dit boerenbedrog recht te zetten.

Je hebt gelijk. Het ziet er goed uit maar het klopt niet.