mogen roosters recirculatie afzuigkap in andere ruimte?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo, we zijn momenteel in de ontwerpfase van de keuken van onze nieuwbouw, omwille van de keuze voor systeem d moeten we met een recirculatie afzuigkap werken (ik had hier graag een afzuiging naar buiten maar dit is blijkbaar geen optie omwille van de onderdruk als ik het goed versta).

In het ontwerp van de keukenbouwer staan onze roosters zeer prominent aanwezig wat in combinatie met een strakke keuken op niets trekt.

De keuken grenst aan een berging/wasruimte. Nu vraag ik mij af of het ok is (betreft onderdruk enzo) om de afzuiging/roosters te plaatsen in deze berging , maw in de aangrenzende ruimte. Volgens onze keukenbouwer mag dit niet.

Iemand hier ervaring mee of een idee of dit kan of niet?

Reacties

 

Als je de dampkap naar de berging laat uitblazen, dan ga je ook een onderdruk creëren in je keuken. Plus een overdruk in je berging. Dan kun je dit terug in balans brengen door bv vanuit de berging een lijnrooster in de plint van je keuken te maken (als deze aan je keukenkasten grenst). Maar het nadeel is dan wel dat je de berging gaat opwarmen terwijl deze normaal gezien koel is.

Ook de berginglucht komt dan ook in je keuken terwijl deze lucht al gefilterd was door je oa koolstoffilters in je dampkap, dus moest je daar de was doen krijg je deze lucht ook in je keuken.

gewone dampkap kan, wel met syteem D

deze gaat dat een uurtje per dag ? in onbalans draaien, so what?

 

in passiefhuis is er een ander probleem : luchtdichtheid, dit is moeilijk (niet) op te lossen met afvoer

 

 

 

 

Ik ben er niet zeker van dat de balansventilatie in onbalans gaat draaien als de dampkap opstaat. De twee ventilatoren van de balansventilatie reageren op debiet en niet on druk of onderdruk. De dampkap gaat onderdruk mobiliseren om infiltratie aan te trekken. In grote snelheid van de dampkap zetten we nogal eens een venster open om dit te vergemakkelijken. Deze infiltratie krijgt dikwijls zelfs niet de tijd om onderweg op te warmen.

 

Witte afzuigroosters in een strakke keuken misstaan niet noodzakelijk.

 is er dan niet het probleem van een permanent gat naar buiten? (met een normale dampkap bedoel ik dan)

als je passief bouwt wel, anders kan je dit wel oplossen door klep te plaatsen (niet perfect luchtdicht) en de buis te isoleren

 

 

 dat is goed nieuws, ik bouw niet echt passief (10cm pur maar)

enig idee waar ik die kleppen vastkrijg? 

ATC (Air Trade Center) Kontichsesteenweg 61 1

2630 Aartselaar