Badkamer renovatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

 Wij overwegen onze badkamer te vernieuwen. Deze is 25 jaar oud en vooral qua stijl voorbijgestreefd.

Oorspronkelijk dachten we alles eruit te gooien en een nieuw badkamer te kopen en plaatsen, maar toen botsten we op een website ([[www.hetchiquehuis.be]]) die badkamer renovaties voorsteld met behoud van oorsponkelijk materiaal ttz ze leggen een nieuwe coating aan op het oppervlak van sanitaire toestellen en tegels en kunnen hierbij zelfs de kleur ervan veranderen.

Op het eerste zicht een duurzame oplossing aangezien bestaande materialen worden hergebruikt. Maar is dat wel zo? Blijft het resultaat langdurig stand houden of moet je na 5 jaar toch het geheel vernieuwen?

Heeft iemand hier ervaring mee?

Reacties

Degelijk zal het wel zijn, gezien ze 5 jaar garantie geven. Lijkt me een interessante oplossing als je de indeling van je badkamer niet veranderd en tevreden bent over de vorm van je bad, douche, lavabo...

Vraag eens prijs en vergelijk met wat het je zou kosten om alles zelf te vernieuwen (21% ipv 6% door hun).

Het is duurzaam als men voor de renovatie van bakkuipen en lavabo's een speciaal twee-component product gebruikt (meestal PU).

Die worden niet alleen geselecteerd omwille van hun hechting maar ook omwille van hun uitzonderlijk hoge waterbestendigheid en op het niet vergelen van het resultaat. Enig nadeel is dat het op solventbasis is.

Aanbrengen met spuitpistool is idaal.  De sneldrogende versies zijn daardoor enkel door vaklui toe te passen. Iets langzamer drogende versies kunnen nog net door een ervaren doe-het-zelver aangebracht worden (maar ook dan moet je snel werken om geen aanzetten te bekomen).

Sommige producten kan men aanbrengen met rolborstels maar dan heeft men meestal wel een getamponeerd effect of relief van het rollen.

 

Voor het renoveren van oude of ouderwets geworden geglazuurde badkamertegels bestaan er ook reeds hechtlagen op waterbasis.

Na deze hechtlaag kan je voor bv. muren overschakelen op een degelijke waterbestendige emulsieverf ("latexverf").