onderhoud isolatie?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Net gelezen op de site van het vibe: natuurlijke materialen zoals vlas, hennep en dergelijke vragen regelmatig onderhoud. Iemand een idee waarom en hoe dan uit te voeren. Is het toepasbaar in een badkamer met een puntdak waarbij het dak dan vlasisolatie zou verkrijgen?

Reacties

Nog nooit van gehoord. Kun je het bewuste  artikel posten?

hehe .. zeker dat het niet over tapijt gaat ?

 

dirk

Zie volgende link: http://www.vibe.be/downloads/1.Technische_documentatie/Technische%20fiches/Isolatie/Tf-Isolatie.pdf

Bovenaan staat er een legende en de verfborstel geeft aan hoeveel 'onderhoud' er nodig is.  Nu bij ook eens te kijken naar de petrochemische isolatiemetrialen staat er ook er dezelfde melding als bij de nagroeibare, namelijk regelmatig onderhoud nodig.  Wat ze hier mee bedoelen is mij een vraagteken.

 

Iemand nog een idee voor toepassing in een badkamer die waarvan de muren betegeld zullen zijn, gaat er dan niet te veel damp gevormd worden, ook al heb je een afzuiging?

Dat lijkt me een vergissing te zijn. Waarschijnlijk hebben ze standaard beoordelingscriteria (categoriën) en zijn ze bij isolatie vergeten om onderhoud er uit te halen.