Welke vloerisolatie in garage?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Mijn garage maakt deel uit van het beschermde volume. Welk type van vloerisolatie nemen? Vloeropbouw is 23 cm (van beton tot tegel). Schuimbeton? Isolerende mortel? EPS? (met 20kPa druksterkte of de gewone van 10) PUR?

Reacties

En wat is de reden dat je kiest voor een garage in het beschermd volume?

Investeren in isolatie, en er dan een poort in zetten...

Op de muur tussen leefruimte en garage komen 2 collectoren voor SWW en 2 voor de vloerverwarming te staan. daarboven kan ik wel isolatie aanbrengen, maar daar waar die collectoren staan niet. Het is de enigste plaats waar deze goed op hun plaats staan.

Ik ga wel isolatie aanbrengen boven deze collectoren (neem vanaf 1m). 

Maar een gedeelte van deze 4.3m lange muur zal geen isolatie op kunnen.

Bij Kemisol heben ze EPS ECO EPS met lambda 0.032 en druksterktes tot 10 tot 40 (zal 100 tot 400 kPa zijn waarschijnlijk of 0.10 tot 0.4 N/mm2).

Deze lambde ligt toch dicht bij die van gespoten PUR 0.026.

 

Denk dat het die gaat worden.

 

 

Je kan toch de leidingen en collectoren zelf isoleren?

Isoleren van een garage is één, dat is al problematisch. Maar hoe ga je de luchtdichtheid verzorgen, dat is nog veel moeilijker met een garage.

 

Mvg, Marc