energie audit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi,

Ik overweeg een energieaudit uit te laten voeren maar zou graag weten of dit zinvol is.
Wat is mijn doel, zien wat ik nog kan doen aan mijn woning om mijn energieverbruik te doen dalen (meer specifiek mijn verwarming).
Ik wil echter zomaar niemand opbellen want weet en hoor dat er veel kwakzalvers bezig zijn , net zoals bv in de veiligheidscoordinatie.
Is het zinvol om zo een energieaudit te laten doorvoeren ?
Indien ja, zijn er adressen in het antwerpse die aan te bevelen zijn?

Thomas

Reacties

Hoi,

 

Kijk eens op de website van je stroomleverancier, ik weet voor een feit dat Eandis gratis een energiecheckup voor je komt doen. Het zijn natuurlijk geen echte experts, maar bij de meesten komt er wel iets interessant uit en het is een extra paar ogen die misschien iets simpel ziet, waar jij hebt overheen gekeken.

Zelf wat research doen kan natuurlijk ook geen kwaad. Probeer je huis hier eens in te geven:
http://www.bouw-energie.be/energieverbruik.php

Kijk wat het K-peil en E-peil is en zie wat je moet doen om dit te verlagen.

 Joris,

 

Bedankt voor de verwijzing ,dat zijn dingen die ik allemaal al is gedaan heb en mijn bevindingen hier over gegeven heb:

http://www.ecobouwers.be/forum/post/mocht-je-het-zelf-doen-gevelsteen-afbreken-en-opnieuw-isoleren

 

Ik wil dubbele info vermijden maar heb toch zware bedenkingen bij de berekeningen.
Met alle respect voor je kennis, kunde en de energie die je in die site al hebt gestoken, maar als ik mijn werkelijk verbruik vergelijk met deze site dan kom ik meer dan het dubbele uit.

Er word geen rekening gehouden met mijn ligging (ik lig pal op noorde maw heb geen voordeel in de winter hier) en er wordt bv ook niet gevraagd hoeveel isolatie ik in mijn muren steken heb.

 

Thomas

Orientatie wordt inderdaad enkele statistisch in rekening gebracht, anders werd het voor de gemiddelde gebruiker iets te uitgebreid. Verder wordt er wel degelijk gevraagd naar de gebruikte isolatie onder het tweede puntje "isolatie". Let er ook op dat je de oppervlakte van de ramen invult om een gedetailleerde simulatie te doen.

Deze module moet vooral gebruikt worden om het E-peil en K-peil te simuleren. Er wordt gerekend met dezelfde cijfers als in een EPB-berekening, dus de simulatie is vrij gedetailleerd. Wat het geschatte verbruik betreft, dit kan natuurlijk heel fel afwijken. Verbruik is te fel afhankelijk van hoe dat mensen leven in een huis en kan niet echt gesimuleerd worden. Wij berekenen enkel richt waardes voor het vrebruik en dit kan handig zijn om de impact van verschillende ingrepen op die richtwaardes te berekenen.

Veel succes verder.