eco-kit keuken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn volop een woning aan het renoveren en moeten binnenkort een keuken kiezen.
Op beurzen kwamen we Bio-Home tegen die een Eco-kit keuken aanbiedt (keukenmodules uit formaldehyde vrije MDF platen of uit den).
Wie heeft er ervaring met deze keukens? Kan iemand ons wat info geven over de kwaliteit van oa lades, stevigheid van de modules, eventueel wat foto's van het eindresultaat... Ik heb contact gehad met Bio-Home in Heist-op-den-Bergh, maar zij konden me niet zeggen waar ik de keuken op voorhand kon bekijken.
Bedankt!

Reacties

In de winkel in Leuven van Biohome staat een keuken.

Tim

 Toch even inpikken op deze oude topic...

Heeft er vier jaar later iemand iets te zeggen over de eco-kit keuken? (Heb aan de fabrikant gevraagd of dit gamma nog bestaat, wacht nog op antwoord).

 

Wij zijn ook aan het kijken naar keukens. Ik weet dat er volhouten keukens volledig op maat te koop zijn, maar ik vrees dat ons budget zo ver niet reikt.  

 

Er is een Nederlands bedrijf dat keukens verkoopt gemaakt uit bamboe. Volgens hun reclame 'het meest duurzame en milieuvriendelijke bouwmateriaal dat er is'.  Certificaten vind ik op hun site niet terug en over het type lijm wordt gezwegen.  

Over bamboe (als parket) las ik eerder deze lange discussie op het forum: http://www.ecobouwers.be/forum/post/ervaring-bamboe-als-vloerbedekking. (Als leek krijg ik dan vooral zin om het op te geven en een normale MDF keuken te kopen zoals iedereen.) 

 

Een Duitse keukenfabrikant werkt met spaanplaten op basis van hout en maisstengels (Ökoplatte van Pfleiderer). Voor zover ik kon zien bestaat de keuken maar 1 afwerking, en die vind ik nu echt niet mooi.

 

Er zijn gangbare keukenbouwers die schermen met het FSC en PEFC label voor de houtsoorten die ze gebruiken. Allemaal goed en wel, maar dit zegt niets over hun MDF-keukens. Alleen over de houten deurtjes/werkbladen. Ik dacht ook begrepen te hebben dat FSC en PEFC maar een factor zijn in het ecologie verhaal. 

Ik wil best de merken vernoemen met links, maar ik heb begrepen dat dit niet graag gezien wordt op het forum (of mag het wel als het is om advies te vragen?).

 

Mijn vraag is dus:

- iemand een mening over de eco-kit keuken?

- andere tips voor een betaalbare ecologische keuken?

 

Hanne

 

 

 

Alvast dit antwoord van de fabrikant: de Eco-kit keuken wordt niet meer gemaakt.