crepi

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste

 

Mijn vriendin en ik beginnen in april te bouwen. Ons huis bestaat deels uit een gevelsteen en deels uit crepi

We weten niet wat we eerst moeten plannen. Wordt eerst de crepi aangebracht of eerst de binnenbepleistering?

groeten

 

Reacties

het ene heeft toch niks te maken met het andere???

Als ik juist geïnformeerd ben eerst alle werkzaamheden die veel vocht bevatten zoals binnenpleister en chappen.

 

chris

en bevat een buitenpleister zoveel minder water?  overigens, ik zie nog altijd het verband tussen beide niet, dat zijn twee werkzaamheden die volledig los van elkaar staan.  tenzij je hoopt dat het water van de binnenpleister door de buitenmuur gaat verdampen.  maar dan mag je met een paar jaar droogtijd rekenen.  nee, als je binnen vocht aanmaakt, moet je voldoende verluchten.

 

Hans,

Ik ben al een hele tijd opzoek naar een buitengevelisolatie + crepi en heb al heel wat brochures van verschillende merken doorlezen.

Daar heb ik meermaals gelezen dat je dit syteem aanbrengt na binnenpleister en chappe.

Ik volg je redenering dat het vocht niet door de muur zal verdwijnen maar eerder door verluchten.

Het is zelfs zo in ons geval dat door slagregen de muren regelmatig zelfs tot binnen weer nat worden! Dus hier zou eerst crepi zelfs in het voordeel pleiten.

Maar zoals ik al zij fabrikanten schrijven dit niet voor.

tja, dan zou ik aan die fabrikanten eens vragen welk hun reden daarvoor is, ik zie ze alvast niet. 

zowel mijn huis als dat van mijn zoon zijn eerst langs buiten bezet, zodat het gebouw beschermd was tegen de regen. en deze huizen zijn tot nog toe niet ingezakt ;-)

We hebben gisteren met een fabrikant op batibouw gepraat.

Hij zei dat we best eerst de binnen bepleistering en chape doen en daarna de crepi. Hij zei dat het omgekeerd ook mocht, maar dat we dan zeker moesten verluchten EN bouwdrogers gebruiken.

Maar zoals je zegt zijn dit fabrikanten. Is dit niet om zichzelf wat in te dekken tegen eventuele schade?

 

Ik denk hans dat dit is omdat je anders problemen kan krijgen met de hechting van isolatie of crepi.

Beste, mijn woning werd  in 1980 bezet met een isolatielaag+ acrilaatpleister, het mooie uitzicht hiervan heeft slechts een paar jaar stand gehouden, na ettelijke reiniginsbeurten en een dure verfbeurt hebben we besloten een nieuw systeem te plaatsen. Ten minste 6 firma's hebben zich gebogen over onze vraag naar een buitenpleister met buitenisolatie.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een minerale pleister met 12 cm isolatie, waarop na droging van +/- 6maand een kleurloos ademend antivochtsysteem is geplaatst.

De firma die uiteindelijk de zaak heeft aangenomen heeft dusdanig puik werk afgeleverd en weet precies waar ze mee bezig zijn, dat ik u durf aanraden met hen contact te nemen. Je kan ook het resultaat bij mij komen bekijken.

Indien je wenst stuur ik U de nodige gegevens.

fons

chris

maar in hoeverre zou in hemelsnaam de binnenbepleistering een invloed kunnen hebben op de hechting van de crepi op de buitenisolatie?  dat is toch te gek?  wat verluchten betreft hebben ze gelijk, maar ook als je buitenwand uit baksteen is, moet je net zo goed ventileren.  ik zie dus nog altijd het verband niet.  in tegendeel, als het volle muren zijn, zou ik zeker eerst crepi plaatsen, zodat er zeker geen vocht meer kan doorslaan naar binnen.

Ik denk dat het vooral het vocht in het pleisterwerk/ chappe is dat niet door de muur naar buiten kan ( eps meestal dampdicht)

En indien langdurig vocht denk ik dat dit problemen kan geven met de hechting zoals ik al zij.(tegenwoordig vaak turbofix = pu en dit kan niet tegen vocht)

Een heel aantal producten om kelders dicht te maken mogen ook niet (langdurig) langs de hechtingskant aan vocht worden blootgesteld.

Maar dit is wel het laatste woord dat ik erover ga schrijven want dit is louter wat ik denk/ mogelijk acht en heb onvoldoende kennis en ervaring om mij aan verder uitleg te wagen dus.

Verder volg ik volledig u redenering van beter vooraf zodat muren droog blijven.

als het vocht van de chappe door de muur naar buiten moet, krijg je dikke problemen.  je moet uitvoerig verluchten na chappen of bezetten, anders gaat gewoon je beztting beschimmelen, zo snel laat die het vocht niet door de muur, dat gaat 1000 keer sneller met verluchten, en dat is ook de regel voor goed vakmanschap.

maar zelfs als het vocht door de muur zou dringen, komt dat dat vocht op de binnenkant van de isolatie, aangezien die dampdicht is zeker nooit aan de buitenkant.  en dus kan deze geen problemen veroorzaken. 

over producten voor kelderdichting ga ik me ook niet uitspreken, daar ken ik ook maar weinig van.  maar een kelder dicht je meestal omdat ie vochtig is, als die producten daar dan niet goed tegenkunnen, hoe krijg je die dan dicht?  dat lijkt mijn op het eerste zicht erg vreemd, of zelfs tegenstrijdig.  want dat soort producten wordt net gebruikt op muren die continu vochtig blijven?

Dag Fons

 

Je mag me gerust eens de gegevens doorsturen.

groeten