Verdubbelde premie warmtepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We renoveren een huis uit 1985 en vervangen de elektrische verwarming op accumulatoren (op uitsluitend nachttarief) door vloerverwarming met een grond-water warmtepomp.
Klopt het dat de maximale premie dan verdubbeld wordt van 1700 Euro naar 3400 Euro?
Ik denk dat het er vrij duidelijk staat, maar het is haast te mooi om waar te zijn. Daarom toch hier maar even checken.

Reacties

Vind het eigenlijk wel straf dat de regering zoveel premies laat vallen maar voor een "investering" zoals een warmtepomp zouden ze dan wel 1700 euro ( of 3400 euro ) toekennen. Een warmtepomp blijft een vorm van elektrische verwarming ( vaak ook nog eens met extra el. weerstanden als bijverwarming ). Dergelijke dingen zijn eigenlijk enkel verantwoord voor een zeer LEW woning of passiefhuis in combinatie met een zonneboiler ... Laat het nu net de passiefbouwers zijn die een uitgave van 15 a 20 duizend euro voor hun verwarmingsinstallatie niet zien zitten..... 

 

   

Bedenk wel dat je er met een warmtepomp niet komt als je huis niet goed geisoleerd is. We hebben dus een heel grote investering te doen, ook aan isolatie en vervangen van glas, ... Het is ENORM veel werk om een huis van 1985 in deze energievriendelijke toestand te krijgen. Veel meer werk en kosten dan een een nieuwbouw. Ik vind een extra steuntje dan heel terecht. Er ligt geen gas in de straat. In mazout of puur elektrisch investeer je toch niet meer? Dus dan blijft er enkel een warmtepomp over. Inderdaad met zeer goede isolatie, met zonneboiler, ....

Het is ook veel milieuvriendelijker om een oud huis te opwaarderen dan alweer eens een nieuw huis te zetten, zelfs al is dit een passief huis. De natuur zal ons dankbaar zijn.

Zuiver el. verwarmen zeker niet natuurlijk ...., misschien loont het ook de moeite om eens te kijken naar een pellet en/of massakachel. Bij een massakachel ben je volledig onafhankelijk van energieleveranciers ... sanitair warm water in de zomer kan dan via een zonneboiler ... als je met een grote buffertank werkt ( best ook nodig bij warmtepomp ) kan je dan ook vlvw doen met je kachel ....  

marleenemma

war vind ik die info over die vrdubbeling

 

 

    verdubbeling   natuurlijk

 http://www.premiezoeker.be/premie_info?premie=19640

Premiebedrag

De premie wordt als volgt berekend:
1° voor wat elektrische warmtepompen betreft,
270 euro x ((0,87 x COP) – 2,5) x het nominaal elektrisch compressorvermogen bij verwarmen
uitgedrukt in kWatt en vervolgens beperkt tot 1 700 euro.

2° voor wat de gaswarmtepompen betreft,
270 euro x ((0,87 x COP) – 1) x het geïnstalleerd gasvermogen uitgedrukt in kWatt en vervolgens beperkt tot 1 700 euro.

Zowel de hoogte van de premie als het maximum van de premie worden verdubbeld als de plaatsing van de warmtepomp het gevolg is van de volledige vervanging van de bestaande elektrische weerstandsverwarming indien het betreffende gebouw al sinds 1 januari 2006 op het elektriciteitsdistributienet is aangesloten met toepassing van het uitsluitend nachttarief.

bedankt

 Mogelij ligt het aan mezelf maar ik kan niet goed meer volgen. Alle netbeheerders geven hetzelfde vanaf 1/1/12 behalve deze voor de WP ter vervanging van 100 % eletrische door Infrax dan, weliswaar onder de voorwaarden "begrensd tot het premiebedrag dat betreing heeft op het REG-luik" , wat dit ook moge wezen. 

Nog leuk nieuws trouwens tegenwoordig: ons Freya zou al het mogelijk uit de kast halen om bij de begrotingscontrole eind feb 12 de brutale afschaffing van vanalles en nogwat en inzonder iets doen ter ondersteuning van de afschaffin fg van de 40 % voor beglazing, en via via vind ik bij Habitos dat zij vindt dat de gelijkschakeling van premies vanaf 1/1/12 feitelijk al meer dan volstaat en er vanwege de financiële precaire situatie niet meer mogelijk is. leuk allemaal. Op naar nog veel meer faillissementen en min der enrgiezuingige(ver)bouw. Niet leuk.

 Hola, net iets te vroeg gereageerd blijkbaar, 2 min geleden op het nieuws (moderator, maak er desnoods een ander topic van). Verdubbeling voor nieuwe beglazingpremie via de renovatiepremie, dus die premie waar je minstens 10.000 € kosten voor moet doen en pas afgestudeerd of al even gepensioneerd voor moet zijn. Ik bedoel gewoon: netto belastbaar inkomen 3  jaar gelden rond de 54000 €, anders pech, dus over het algemeen voor de jonge gezinnen (tweeverdieners) die net hebben gekocht en willen eergiezuinig renoveren NVT.   

en voor hoe lang zou deze maatregel gelden?

eddy

 

 in niet als grap bedoeld maar tegenwoordig gaat het zo in dit land: tot ze hem, al dan nier bruusk, afschaffen

 blijkbaar een probleem met klavier...