Houtketel/vergasser zonder buffer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Even uitleggen:
We hebben een huis in de Ardennen gekocht waar een echte "mad Max" cv inst. zit.
Er is een oude cv ketel met daartussen een Brotje houtketel.
Voor ons is hout geen probleem en stoken met droog hout beuk en eik en nooit rommel.
De bedoeling is om die handel incl. buizen en ketels buiten te smijten en een gewone cv ketel met daarnaast een houtketel.
De vrijdag gaat de mazoutketel in gang en warmt het huis op en dan gaan we over op de gewone houtkachel in de living wat perfect gaat (dit doen we in ons huidig huis) en bij zeer koude of als de kachel is leeg neemt de cv een beetje over via kamerthermo.
Nu willen we daar zelfde systeem toepassen maar dan met een houtketel tussen welke we continu willen laten meedraaien om alle andere kamers te verwarmen en living.
Nu zijn we op zoek naar systeem zonder buffer (die brotje is ook zonder buffer en het ganse huis is warm, gooi er af en toe een paar blokken op.
De nieuwe cv zou uit twee kringen bestaan alles samen een 14/16 radiatoren.
Er is een systeem met een klep of zo .

Graag tips

Bedankt

Reacties

Hallo,

 

Houtkachel op CV aansluiten zonder buffervat, ik vrees dat je problemen krijgt met de veiligheid...

Je houtkachel kan je niet zomaar afremmen, dus zou je stoom krijgen...

 

groeten,

 

Nayy

Hoi,

Wanneer je gaat verwarmen met een houtvergassingsketel zal je altijd een buffervat nodig hebben. Dit is omdat een houtvergassingsketel niet zo snel zijn vermogen kan regelen als een klassieke mazout- of gasketel.

Er bestaan wel oplossingen om met kleinere buffers te werken dan normaal. Zo zal je er minder kostbare plaats aan kwijt zijn.