Kamertemperatuur wordt te hoog.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumlezers,
misschien dat iemand mij kan verderhelpen met volgend probleem of hetzelfde meemaakt.

Mijn kamerthermostaat (FW100) staat ingesteld op 19°C, toch hebben wij steeds temperaturen rond de 21°C.
Zelfs als ik de thermostaat op zo'n moment tot 16°C terugdraai, durft de ketel nog aanspringen (Junkers ZWB 30).
Met de vorst (we hebben buitenvoeler), is dit probleem nog erger geworden, temperaturen nu rond de 23°C.

situatie:
- thermostaat staat op zolder (waar wij voorlopig wonen)
- zolder zelf is goed geïsoleerd (18cm glaswol), maar heeft geen deur naar de gang => 1ste verdiep stookt via gang mee voor boven
- gelijkvloers is werf, veel tocht gaten, met één verwarming om de kou te breken (+- 8°C)
- op eerste verdiep heeft veel warmteverlies door plankenvloer met gelijkvloers + via gang naar zolder, toch is hier de temperatuur rond de 21°C.
- op zolder is de thermostatische kraan volledig opgedraait (omdat hir thermostaat staat), 1ste verdiep staan ze meer toegedraait omdat het daar anders ook te warm wordt.

Dat de condensatieketel niet perfect werkt door onze situatie kan ik goed begrijpen, maar waarom de ketel blijft bijstoken wanneer hij reeds enkele graden boven gewenste temperatuur zit is mij toch een vraagteken.

alvast bedankt voor eventuele reacties

Reacties

Geef stooklijn eens in in de zoekfunctie. Lees die berichten eens door en je gaat al heel wat wijzer worden.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel wijzer wordt door de massa topic die ik zo tegenkom, heb dan maar de manual van mijn brander nog wat verder uitgepluist en heb als test de eindtemperatuur van stookcurve wat lager gezet.

Met de info te lezen van de stookcurve, snap ik wel het nut van de regelknop op de brander zelf voor de keteltemperatuur niet meer. Als ik het goed begrijp wordt de keteltemperatuur bij weerafhankelijke installatie gekozen aan de van de stookcurve en buitentemperatuur. Wat is de invloed dan van de temperatuur die ik kies met de keteltemperatuur knop.

Heeft iemand soms een goede link met uitleg over de werking van een condensatieketel met weersafhankelijk regeling, want ik snap ook nog steeds niet waarom hij blijft stoken als hij er meer dan 5graden boven zit.

 

In de topic over de ideale stooklijn voor vitodens 300 staat nochtans heel wat uitleg. Jouw probleem is de laaste tijd uitvoerig aan bod gekomen.