eterwood : alternatief voor celit 4d?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

we kregen een offerte voor onze dakrenovatie.

ipv van de gekende houtvezelplaten : celit, gutex,... werkt de firma met eterwood (nieuw blijkbaar)
met volgende eigenschappen :

Nominale Dikte 22 mm
Afmetingen 2.520 X 610 mm
Dekmaat 2.500 x 590 mm
Gewicht/Paneel 6,43 kg
Gewicht/m² 4,18 kg
Densiteit 190 kg/m³
Drukvastheid ³ 200kPa
Warmtegeleidingscoëfficiënt 0,043 W/mK
Warmtecapaciteit 2100 J(kg-K)
Waterdampdiffusieweerstand 3m
μd 0,066 m

Is dit een volwaardig alternatief voor celit 4d

Reacties

oh ja, het enige visuele verschil zit hem in de klassieke tand-groefverbinding bij eterwood terwijl celit 4 d een eerder opstaande tand heeft.

ik veronderstel dat een klassieke tand-groefverbinding geen probleem mag zijn voor een goede afwatering mits voldoende hellingsgraad?

 

Als ik mij niet vergis is de tand van een celitplaat gepatenteerd en mag die dus niet nagemaakt worden...

 

Een rechte tand zoals bij vele andere merken gebruikelijk is kan toch nooit al het water helemaal afvoeren, omdat er altijd een voeg is die haaks op het dakvlak staat.

 

Dirk

dirk

de plaat is zeker niet gepatenteerd, er zijn meer dan een dozijn fabrikanten van zulke plaat.  voor zover mij bekent is wel het tand/groefmodel gepatenteerd, meer niet.

wat je van die rechte tand beweert klopt echter niet, een goede plaat past perfect ineen, daar blijft geen groef en dus blijdft daar  geen druppel op staan, kan ik je hier bewijzen.  nee, 't is vooral een goeie marketingsstunt die celit-tand.

hans d

wat is volwaardig?  ze is een stuk lichter dan celit/gutex/steico, en dempt dus allicht ook minder het geluid en heeft dus ook een iets minder goede warmteopslag.  maar heeft dan weer een betere isolatiewaarde.  als je je dak met een licht materiaal isoleert (minerale wol, kunstschuimen) zou ik zeker gaan voor de zwaardere platen, ga je isoleren met minstens 20cm cellulose, hout- of hennepvezel etc,  heb je voldoende warmteopslagcapaciteit en maakt het niet veel meer uit.

hans d.