duson hot

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

m deze barre winterdagen door te komen zijn alle verwarmingsbronnen meer dan welkom. Met de Dyson Hot presenteert Dyson een verwarmingsventilator, die dankzij warmteprojectie op grote afstand een hele kamer kan verwarmen - of in de zomer: afkoelen - tot de ingestelde temperatuur.

Bovendien kan je zelf gezellig onder een warm dekentje in de zetel blijven zitten, want het apparaat werkt met een afstandsbediening. Zo kan je van op afstand onder andere de temperatuur bijstellen, de snelheid van de luchtstroom instellen en de draaibeweging regelen.

Anders dan heel wat andere bijverwarmers warmt de Dyson Hot de kamer gelijkmatig op. Dat komt door de gepatenteerde air multiplier-technologie, die het resultaat is van ruim drie jaar onderzoek door een twintigtal ingenieurs.

“Doordat het toestel de omringende lucht aantrekt, zorgt het snel voor veel warmte. De luchtstroom, die ontstaat door de smalle opening van 2,5 mm in de ringvorm, trekt de lucht rondom het apparaat aan en versterkt hem tot zes keer”, stelt James Dyson.

Doordat het toestel geen roostertjes bevat, kunnen die ook geen stof aantrekken. Daardoor verspreidt de Dyson Hot geen brandlucht. Tot slot is het apparaat ook bijzonder veilig: als het omvalt, schakelt het zichzelf gewoon uit.

gewoon een electriche verwarming zelfde rendement of niet,ik denk het wel

Reacties

Ben ook wel benieuwd naar ervaringen met dit toestel.  Welk vermogen heeft het wat dat vindt ik niet op de website.

mvg

op internet zag ik 1250 wat geloof ik

ik ga terug kijken

ik vond dit al

 

Specificaties Dyson AM04 bijverwarmingsapparaat:
Voltage: 230-240V
Frequentie: 50Hz
Electrisch verbruik: 2000W
In standby: minder dan 1W
Luchtstroom: 133 liter per seconde
Aantal standen: 10
Kantelbaar: ja 70 graden
Digitaal: LED scherm
Geluidsniveau: 61,9dBA
Snoerlengte: 1,8m
Gewicht: 2,57kg
Afmetingen (hxbxl): 579 x 153 x 200 mm
Garantie: 2 jaar

 

  maar men schrijft natuurlijk niets over rendement

Zoals je zelf al dacht: een dure elektrische warmeluchtblazer. Beetje marketing blabla (air multiplier). Het blaast hard door een mondje en venturi effect trekt omliggende lucht aan. Wat daar dan het voordeel van is?? Eerder nadeel: maakt veel lawaai...

elke blazer moet natuurlijk eerst lucht aan zuigen

maar volgens ik hoorde is hij niet luidruchtich,heb er nogeen gehoord

 Dit is gewoon een moderne warme lucht blazer, meer niet.

 

Over het rendement moet men niets schrijven want dat is zoals elke elektrische verwarming 1 op 1. Steek er 2000W elektriciteit is en je krijgt 2000W warmte terug.

 

61.9 dB(A) niet luidruchtig????

+ verbruik ventilator, electronica (1W stand-by), ...