condensatieketel <20KW

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik stook momenteel met een onverslijtbare Radson 24KW gasketel die moet vervangen worden wegens "te oud" voor de huidige reglementen (hij moet gekeurd en zal zeker niet meer voldoen)
Ik wens die ketel te vervangen door 'n condensatieketel van minder dan 20KW om te ontsnappen aan de keuringen in Vlaanderen (voorlopig???)
20KW is ruim voldoende voor de verwarming van het deel van mijn woning dat ik gebruik
Bestaan er ook (goede) ketels met warmwaterproduktie van minder dan 20KW??? (want ik wens ook mijn aparte WWvoorziening te verwijderen)

Reacties

Dat gaat enkel met een boiler. En waarom wil je aan een keuring ontsnappen?

 

 

 Ja, een condensatieketel beneden de 20kW moeilijk te vinden. Ik weet dat Atag een modulerede heeft  tot 24kW en van heel laag 4,4kW. Andere merken  hebben  waarschijnlijk ook een modulerende ketel. Natuurlijk zit je daar terug met een keuring. Maar dan is die ook in orde.  

 

rare redenering ...

Ook bij toestellen <20kw raden de fabrikanten aan om toestel jaarlijks te onderhouden ook al is het (nog) niet verplicht .

rare redenering ...

Ook bij toestellen <20kw raden de fabrikanten aan om toestel jaarlijks te onderhouden ook al is het (nog) niet verplicht .

Wij bezitten een HRE 322 uit 1993, en deze is nog NOOIT onderhouden geweest, laatstaan gerepareerd !!!!  Voor ons is dat een wondermachien.  Eénmaal per jaar krijgt hij een beetje water bij en wij stoken nooit hoger dan 60 ° C. Eens zal de dag komen natuurlijk dat hij het begeeft, maar zolang,  Halalulia voor Radson !!

 

keuze genoeg als je met een apparte boiler wilt werken ... gewoon kijken op de sites van de fabrikanten : elco, vaillant, buderus, viessmann, ...

Als je een all-in toestel wilt wat voldoende sanitair comfort geeft wordt het lastiger, voor zover ik weet enkel de viessmann 222-f en 333-f

wieter

als het type HR is, is het een "wondermachine" die bijna onverwoestbaar is als je geen te lage temperatuur stookt.  maar wel een gasvreter!