Timing en planning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allemaal,

Voor onze houtskelet bouw wordt de volgende planning voorgesteld; eerst fundering (tot hier gaat alles goed) dan het skelet, dan gevel metsel werken (hier gaat het fout) en dan het dak.

Aangezien er een sarkin dak wordt gezet (zie andere topic), betekend dit dat het skelet minstens een zevental weken (de tijd nodig om te metsen) zonder dak zit (er zal dus geen cellit of iets anders zijn). Dat betekend dat de wol in de wanden en de zolder vloer vol regen te verwerken kunnen krijgen.

Dit lijkt mij niet zo goed..? Is deze manier van werken aanvaardbaard?

Grtn, B.

Reacties

totaal onaanvaardbaar, en da's nog zachtjes uitgedrukt.  je hebt duidelijk een aannemer onder de arm genomen die niet weet waar ie mee bezig is, ik zou dat zeker ook met je architect opnemen, zoiets kan toch echt niet.

dat ze eerst de houtskelet zetten en dan het dak erop leggen, ik zie niet in waarom dat niet zou kunnen, de meesten doen dat zo.

 

Euh, bedankt voor de reactie, maar wat is dan wel de goede manier van werken. Het probleem is dat dit gedekt is door de architect?

 

Grtn,

 

B

zoals ik al zei, eerst houtskelet, dak, isoerlen en dan pas muren metsen.  bij houtskelet is het belangrijk dat alles zo snel mogelijk onder dak en droog staat.