Flexibele kunststof ventilatiekanalen diameter 200 mm binnenmaat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Waar kan ik flexibele kunststof ventilatiekanalen diameter 200 mm binnenmaat kopen?
Wat is het merk?
Kanalen mogen eventueel ook geisoleerd zijn.

Reacties

ineke

flexibels, bah.  ik zou toch eerst proberen die te vermijden.  maar ze zijn makkelijk verkrijgbaar tot 600mm diameter.

hans d

Beste Hans,

Kun je me helpen aan een merknaam? Waar kan ik deze kopen?

 

Misschien dat ik toch kies voor niet flexibel (eventueel voorgeisoleerd). Maar ook deze heb ik niet gevonden. Kun je me hiervan helpen aan een merknaam?

 

Groeten,

Ineke 

 

dat zijn allemaal OEM producten, en de groothandels verkopen die meestal onder een eigen naam, ik ken ze onder de namen sonoflex en isoflex.  maar je zal als particulier die dingen niet makkelijk vinden in de kleinhandel.

Beste Hans,

 

Ik kan me voorstellen dat je hier niet enthousiast over bent.

Hier zitten nog steeds allerlei metalen in. Dat is niet wat ik zoek.

 

Wat is jouw advies voor kunststof starre ventilatiekanalen met een binnenmaat van 200 mm? (Zowel met als zonder isolatie.)

 

Groeten,

Ineke

ineke

ik heb geen probleem met metalen buizen voor ventilatie, en als ik een probleem met flexibels heb heeft dat eerdeer met gebrek aan stevigheid te maken en een te groot drukverlies.  kunststof is nog een pak erger, trekt stof aan want laadt statisch op, weekmakers komen vrij, zware metalen vindt je ook terug in kunststoffen.  PVC kan zeker niet, PE en PP zitten veel recyclagemateriaal in, ben je dus ook niet zeker van.  mijn advies is dus kunststoffen vermijden en starre stalen gegegalvaniseerde buizen te nemen.

wil je toch kunststof flexibel dan heb je nog greyflex.  of anders de buizen zoals ze voor aardwarmtewisselaars gebruikt worden.

ubbink heeft geisoleerd starre buizen 125/155, 150/1801, 180/210 en 250/280.

 

 

Beste Hans,

 

Dank je wel voor jouw advies.

We gaan sowieso met kunststof werken van de verdeelkasten naar de verschillende vertrekken. We gebruiken comfotube90. Die zijn behoorlijk glad aan de binnenkant. Comfotube90 is gemaakt van hoge dichtheid PE.

Ik heb hier een beter gevoel bij dan spiralo.

Groeten,

Ineke

dag ineke

ik niet, maar ja, ieder zijn keuze. 

groetjes

hans

Dag Hans,

 

En gelukkig dat de ontwikkelingen niet stilstaan, waardoor er wat te kiezen is.

 

Groeten,

Ineke