PHPP

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste Ecobouwers,

 

Onze plannen liggen er, nu nog de knoop doorhakken of we voor passief gaan & of dat mogelijk is met de materialen die we voor ogen hebben.

Het best kunnen we dit doen door de berekeningen te doen met een PHPP-berekenaar (of hoe het moge heten).

Dus vraagje kent iemand een goede rond Kortrijk (west- & oost-vlaanderen) m.a.w. iemand die graag meedenkt,

die liefst ook openstaat voor combinaties met strobalen & die ook EPB & veiligheidscoordinatie doet.

Ik weet dat er hier geen reclame mag komen, mail me gewoon even.

 

Alvast bedankt!

Reacties

ik zou mijn 'risico' spreiden.  't is misschien wel makkelijk dat alles in één hand zit, maar dan hoor je ook maar 1 klok luiden.

Waarom zou je nog een phpp berekening laten doen nu er geen subsidies meer aan vasthangen? Ik heb de indruk dat degene die er iets van kennen op basis van het voorontwerp reeds kunnen voorspellen of je de norm haalt of niet.

vorig jaar kreeg je ook geen extra subsidie voor een PHPP-berekening

de subsidies voor PH kreeg je ook nadat EPB werd opgemaakt

 

 

Ik dacht dat via EPB de passiefhuisnormen veel moeilijker haalbaar waren en dus iedereen sowieso via de phpp berekening de passiefhuisnormen probeerde te halen. Dan had men dus een dubbele kost een phpp berekening voor de passiefhuisnormen en de verplichte EPB berekening.