Gevelplint houten gevelbekleding

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Waarschijnlijk komt er kastanje hout als gevelbekleding tegen de achterbouw. Nu zit ik al een tijdje te denken hoe we opspattend water moeten voorkomen tegen het onderste stuk gevel.
Ik dacht eerst aan baksteen, maar we willen liever hout dat doorloopt tot op de grond of eventueel een gevelplint. Maar wat kan hiervoor gebruikt worden?
De muur wordt langs buiten geïsoleerd, daartegen komt het hout (met kleine verluchtingsspouw).
Ik zag ook ergens het gebruik van roosters om opspattend water te voorkomen, heeft hier iemand ervaring mee? Grind is eventueel ook een optie.

Reacties

Voorzie een goot (rooster) tegen de gevel, scheelt heel wat.

Bedankt voor de tip, maar dat had ik zelf al als optie aangegeven.
De vraag was: stel dat ik hier niet voor kies (rooster of grind langs de muur), wat zijn dan de opties naast 50cm gevelsteen? Isolatie komt langs buitenkant van bakstenen muur, dus het moet bevestigbaar zijn op de iso.

soapwater.

 

Je blijft toch best minimum 30 cm boven de grond met je gevelbekleding.

Voorzie ook zeker voldoende ventilatie achter de planken, en pas zoveel mogelijk de princiepes toe van constructieve verduurzaming.

 

Als plint kan je isolatiemateriaal gebruiken met daarop een laagje pleister.

 

Dirk

Ik zie niet in waarom je beperking zou hebben aan je plint.

Kies wat je zelf graag ziet: blauwe hardsteen, gevelsteen, andere natuursteen, inox plaat, crepi...

Ok, bedankt... ik kan dus eigenlijk alle kanten uit. Zou dat te doen zijn, crepi? Of heb ik daar speciaal materiaal voor nodig?