Regen die langs buitenkant raam binnenkomt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen want ik ben ten einde raad!

Als er slagregen is, komt er aan de onderkant van mijn raam water binnen (momenteel kleine hoeveelheden)

Het is dubbele PVC beglazing die nu ongeveer 10 jaar oud is..

Mijn vraag is hoe ik dit best kan oplossen: volstaat het om aan de buitenkant opnieuw af te kitten? ik wil er maar zeker van zijn dat ik de juiste stappen onderneem, daar mijn "kluskennis" zeer beperkt is.

Jullie expertise wordt ten zeerste gewaardeerd.

Mvg

Reacties

Dit laat je best eens nazien van een vakman. Van op afstand kan hier waarschijnlijk niemand een conclusie trekken.

goed punt, maar welk soort vakman? een loodgieter lijkt me hiervoor niet nodig :)

Voor schrijnwerk laat je over het algemeen een schrijnwerker langskomen lijkt me? Niet ;-).

Stevene,

Ik heb eenzelfde probleem gehad door een slechte kit tussen glas en raamkader. Door opnieuw af te kitten is het probleem verdwenen in mijn geval.

Je kan altijd de kitranden aan de buitenzijde van het raam controleren. Maar als je niets verdacht opmerkt of je voelt je er niet zeker over, kan je beter een vakman aanspreken. (een glasmaker/plaatser bv)

Veel succes!

ik denk dat de kit aan die kant gewoon versleten is ? andere kant geeft geen probleem, het is ook nog maar een maand aan de gang dus ik zou echt niet weten wat andere oorzaak is ..

welke kit heb jij gebruikt om het probleem te verhelpen (merk, type, ...)

 

bedankt voor de feedback alvast !

stevene

wees blij dat de regen niet langs de binnenkant naar buiten loopt, da's nog veel erger  :-)

grapje, maar wat bedoel je juist, komt het water via het glas naar binnen (vast raam), of lopt het over de dorpel (opengaand raam)?  als het een vast raam is moet je gewoon langs buiten terug fatsoenlijk afkitten, dat is makkelijk zat.  als het echter een opengaand raam is, valt er niks te klussen, dan moet je een goede schrijnwerker raadplegen, die ter plaatse kan zien waar het probleem zit.  misschien versleten dichtingen, of scharnieren die moeten bijgesteld worden, enz.

hans d

het is een groot raamstuk met 2 opengaande ramen in het midden, aan de onderkant zijn het echter "vaste" ramen, het is aan deze rechteronderkant waar de regen binnenkomt... met de storm van deze nacht toch weer een kleine hoeveelheid die op men tegel binnen lag.

 

aan de buitekant is het afgekit, maar op het eerste zicht zie ik geen grote scheur... wellicht een klein barstje (hopelijk) dat regen doorlaat...

 

Morgenavond wordt het afgekit langs buiten en dan is het probleem hopelijk! verholpen... 

 

 

zeker niet lnags binnen afkitten, want als er dan langs buiten nog een lek is, blijft het water onder het raam zitten.  dus enkel langs buiten afkitten, eventueel ook de glaslatten langs de buitenkant, misschien komt het daar door?