warmwaterboiler koppelen aan reeds geinstaleerde boiler ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

wij hebben nog twee elektrische boilers. Een is nu aan toe (200 liter)en deze zou ik vervangen door een warmtepompboiler (gevoed door zonnepanelen). De andere boiler (120l) is een Dalderop van 4 jaar oud, dus nog heel recent en qualitatief zeer goed ( en duur 1250 Euro, zit ook op de zonnepanelen).
Is het mogelijk om een warmtepompboiler aan te sluiten aan de dalderop, zodat de daalderop gevoed wordt met warm water van de nieuwe warmtepompboiler (deze zou dan rond de 190 liter zijn). DE normale optie is een 300 liter warmtepompboiler en de daalderop afsluiten, maar dan kom je nooit meer uit de kosten.
Is het mogelijk om een warmtepompboiler aan te sluiten aan de dalderop, zodat de daalderop gevoed wordt met warm water van de nieuwe warmtepompboiler (deze zou dan rond de 190 liter zijn)
Ook enig idee van goede warmtepompbolires en prijs (ik heb info van medea).

Is het mogelijk om in de zomer de living/keuken dan te koelen met de koude lucht komende uit de boiler ?

merci

Ronny

Reacties

http://www.junkers.be/ProductGroupDetail.aspx?GroupID=5

http://www.buderus.be/?language=1&page_id=3443

 

Echt koelen gaat niet lukken ... toestel draait maar 2 uurtjes per dag ongeveer !

de living/keuken koelen met vervuilde lucht????