Modulaire warmtepomp gevonden water / water ( passiefhuis)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Ik heb een w/w warmtepomp gevonden die zeer geschikt is voor een passiefhuis.

Namelijk de abatronic ahp-12w/w rotaberg.Fabriekant uit zweden.
Vermogen verwarmen 1.2kw tot 5.3kw.
Koelen 1kw tot 4.2kw
Cop 2-4.
Opgenomen vermogen verwarmen 510W tot 1750W.
Opgenomen vermogen koelen 460W tot 1500W.
Voeding 220V/50HZ
Inbegrepen volledige stookplaatsinrichting + onderdelen zoals expansievat, circulatiepompen enz compleet.
Prijs ex btw 4791.53 Euro

Buitenkring 200m2
Prijs ex btw niet geplaats en zonder graafwerken 940.92 Euro

Deze prijs is mij gemaakt door de firma Smolders in sint-truiden.

Maar ik heb mijn twijfels over dit merk van warmtepomp
ziet er maar goedkoop uit kwa kwaliteit, en het is geen directe expansie dus er is meer verbruik aan de primaire kant.
dit is de link van de website:

http://www.abatronic.com/heat_pump_watertowater.html

Graag jullie mening.

Mvg Ben

Reacties

Ik vraag me dan af wat je met een warmtepomp moet in een passiefhuis, verwarming kan ik me nog voorstellen hoewel een W/W-WP dan een wel een erg forse investering is voor het beetje warmte dat nog nodig is. Maar koeling????

 De prijzen die ik binnen heb gekregen voor een WP voor ons passiefhuis waren meer dan het dubbel wat jij hier zegt...lijkt me TE goedkoop om goed te zijn.

 

Ingir, hoeveel keer is hier al niet gezegd dat je ook in een PH (helaas) moet verwarmen. Het is niet omdat je een laag vermogen nodig hebt dat je niet moet verwarmen hé. Hoe je het doet blijft steeds een moeilijke keuze.

Beste Robin, blijkbaar lees jij mijn bijdrage met het verkeerde oog. Het gaat namelijk niet om de vraag of een PH wel/geen verwarming nodig heeft, maar of een dure warmtepomp niet erg overdreven is voor de kleine warmtevraag.

Daarnaast lijkt mij het koelvermogen van de warmtepomp niet een pré als daarmee gebrekkige zonwering wordt gecompenseerd. Dus om het nog eens duidelijk te maken: waarom een WP in een PH?

Ok, verschoning ;-). Ik geef je inderdaad gelijk over de (te) grote investering.

 "ziet er maar goedkoop uit kwa kwaliteit, en het is geen directe expansie dus er is meer verbruik aan de primaire kant."

Ik weet niet of je al veel warmtepompen hebt bekeken, maar als je die open doet zien die er allemaal even goed uit als de WP op de link.  Allemaal zijn ze vrij leeg en krijg je het gevoel van 'is het dat maar waarvoor ik zoveel betaal'.  

Zelf ben ik eerder gescharmeerd door het ontwerp want ik krijg niet het gevoel teveel te betalen voor het design (de "Water to Water all in one" van dazelfdet merk ziet er wel veel 'cooler' uit).  

Twijfel je over kwaliteit: uit je twijfels en kijk eens of je extra jaren garantie kan krijgen.  Vraag na of je de types van compressor en gebruikte pompen krijgt; die geven een redelijke aanduiding voor kwaliteit.  Vraag na hoe de sturing werkt, is er een 'thermostaat' in de woonkamer voorzien.  Heb je ook aan een boiler gedacht voor warm water?

'Geen directe expansie'; er zijn maar een paar producenten die directe expansie aanbieden, geen idee of er daarvan nog in Belgie actief zijn.  Directe expansie geeft idd mogelijk hoger rendement, maar dat geldt ook voor systemen waarbij vv ook op koelvloeistof werkt.  En als je uiteindelijke specificaties nakijkt, is dat niet steeds het geval.  Ik wil maar zeggen dat direct expantie geen verkoopsargument voor of tegen moet zijn (heb zelf een WP met direct expantie).  

Walter