Radiator kloppend geluid thermostatische kraan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Na het in gebruik nemen van een andere verwarmingsketel (condensatieketel) maken er radiatoren een kloppend geluid wanneer deze nog net warm water vragen. De thermostatische kraan hiervan een beetje verder open of dicht draaien stopt dit kloppen, maar 't is uiteraard niet de bedoeling dat ik telkens aan die kraan ga moeten draaien omdat deze weer lawaai begint te maken.
Wat is hiervan de oorzaak en hoe kan dit opgelost worden ?

Reacties

 De thermostatische kraan is verkeerd aangesloten: in en uitgang zijn omgewisseld. 'k heb dit ook gehad met onze vloerverwarming (foutje gemaakt aan de collector). Het kan dat bij de ketel de aanvoer en retourleidingen omgewisseld zijn. Als je dit kloppen maar bij 1 radiator hebt dan zou ik het daar proberen op te lossen.

Idd allicht is de aanvoer en retour omgedraaid bij het plaatsen van de nieuwe ketel... De kranen horen in de aanvoer te zitten ...

en dit kan serieus lawaai maken hoor

in het motel bij mijn schoonzoon was het ook gewisseld,en dan nog een zware pomp erhaan

in bepaalde kamers leek het wel of er iets ging ontploffen,het was door gans het gebouw te horen

gevolg zeeer ontevreden klanten

gelukkig onmiddelijk kunnen oplossen