PH certificaat nodig voor federale belastingsvermindering?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We hebben een EPB certificaat (K15/E30) en een certificaat van de blowerdoortest van 0.6 h-1
Er is echter wat discussie ontstaan met het passiefhuisplatform over de PHPP berekening.
Is een PH certificaat eigenlijk nodig voor de federale belastingsvermindering of zijn de losse certificaten voldoende?

Reacties

Je maakt beter geen kosten aan certificaten...

Bedoel je dat je nu elke blowerdoor-test kunt laten vallen ?

Wij hebben onze PEB nog niet, zou ergens in jan-feb moeten gebeuren.    Weg subsidies ?  Moet het huis 100% af zijn om die PEB te maken ?  (nu is ons PH  wind-dicht)

Eerste blowerdoor test gaat volgende week door.  Aflasten ?

 

 

zeker laten doorgaan !
een BlowerDoor test is één van de weinige kwaliteitscontroles die er zijn in de bouw : zo kun je bouwfouten en tekortkomingen opsporen .
bovendien : om zeker te zijn dat je "passief" bent, moet je voldoen aan de passiefnormen, en daar maakt een luchtwisseling van max 0.6 /h deel van uit .
en dat staat dus volledig los van al-dan-niet subsidiëring ...

vriendelijke groeten,
Bart Humbeeck

 Ik zit in hetzelfde schuitje en ben mede pionier in het bouwen van een passief huis op eigen kracht, ik ga ermee verder niettegenstaande de Federale subsidies nu wegvallen... Ik denk dat de Vlaamse regering wel nog één of andere subsidie zal geven. Want uiteindelijk is passief bouwen een niche in de bouw waardoor het nu ook duurder is... Maar ook zonder subsidies zul je binnen 20 jaar heel blij zijn dat je een passief huis hebt, let op mijn woorden, energieprijzen zullen alleen maar stijgen...

Ik heb ook een gelijkaardig probleem. Onze passiefwoning (massiefbouw) wordt momenteel gepleisterd en dan kunnen we de blowerdoor-test laten uitvoeren. De isolatie en buitenbekleding is reeds aangebracht, de balansventilatie plaatsen we komend WE. Heb ik dan alles wat nodig is voor een EPB (en de bijhorende subsidies) of haal ik eind 2011 niet meer?

Ik hoor hier zonet dat de belastingvermindering voor energiezuinige woningen wordt afgeschaft.

Aanvragen die voor 31/12/11 ingediend worden kunnen nog gecertificeerd worden tot uiterlijk 29/02/12.

Een serieuze streep door de rekening van vele energiezuinige bouwers. Ik bergijp niet dat er geen rekening kan gehouden worden met de datum van de goedkeuring van de bouwvergunning.

Nu zal het passiefhuisplatform overspoeld worden door een golf van aanvragen en slechts enkele gelukkigen zullen nog van de vermindering kunnen genieten. Onbegrijpelijk!

Groetjes,

Jimmy