dakraam

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zijn er hier mensen op dit forum die in hun ph of lew het passiefhuisraamdakraam van het meest bekende merk hebben gestoken? Probleem met dit raam is dat ik dit wel gezien heb in hun cataloog maar niet op hun site staat. Volgens hun gegevens hebben ze een uw waarde van de 0,78. Het dakraam van een ander duits merk Zit aan 0,82. Het is natuurlijk ook vooral het resultaat van de blowerdoor die mij intereseert.

Reacties

Wij hebben er van dat tweede merk (dus niet het meest bekende), de blowerdoor-test wordt hopelijk nog dit jaar uitgevoerd.

Van het tweede merk weet ik al dat ze de blowerdoor goed doorstaan.

Nu van het eerste is de uw waarde gewoon iets beter en bestaat er ook een mooi aansluitstuk voor onze dakbedekking. 

Probleem is gewoon dat de enige echte waarheid alleen weergegeven wordt door mensen met gebruikservaring (test) en dat je nooit kan vertrouwen op die verkoopspraatjes.

Daarom ben ik nog steeds opzoek naar mensen met ervaring van het eerste merk? 

 kun je misschien de naam ook noemen, Chris? Wij hebben een Fakro raam en dat heeft de test goed doorstaan

Ja hoor als jij dat graag wil Velux.

De test goed doorstaan wil dit zeggen geen enkele lek ter hoogte van je dakraam?

Mag ik vragen wat het resultaat van je blowerdoor was?

Wat is de uw waarde van jou raam? Dat is met 4voudig glas zeker? al ervaring met zontoetreding?

 

Dit weekend een blowerdoortest gedaan in on huis met twee Roto-dakramen, en we zijn met glans geslaagd. 0,39 in overdruk en 0,24 in onderdruk.