contura 660T houtkachel bekleed met speksteen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand ervaring met een kachel van contura?
Ik weet niet goed of het de moeite is om de kachel met speksteen (contura 660T) te kopen of de kachel te kopen zonder speksteen...

Reacties

Bij zulke types kachel is de speksteen eerder voor het oog.

De kachel zal wel iets langer warm blijven dan zonder (en ook iets trager opwarmen), maar vergelijk de massa met een echte massakachel en je zal  zien dat je er niet zoveel van moet verwachten voor wat accumulatie betreft.

 

Deze kachel heeft een massa van 270 kg, de kleinste massakachels (tigchelkachels) die ik ken zijn 600 kg zwaar echte speksteenkachels zijn vaak 2 ton en meer...

 

groeten,

 

Nayy

En voor dat geld heb je ook een echte accumulerende kachel met bijvoorbeeld een bergkachel.

 

G

Ik las vandaag in De Standaard dat minister Schauwvliege er aan dacht om het gebruik van hout kachels te verbieden op mistige/windstille dagen, en dit om fijn stof tegen te gaan.

 

Is het dan nog verstandig om het even welke hout kachel te kopen?

 

eddy

 http://www.destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=GNF3JMORA&word=kachel

 

Tot zover de theorie, en hoe zouden ze dat controleren ?

gaat de minister bij windstil weer gaan snuffelen aan elke schouw welke lelijkaard nu hout aan het stoken is bij windstil weer ? En wat is windstil weer ?

 

Misschien moeten ze eerst het verkeer en de industrie stilleggen, want dat zijn oorzaak 1 en 2 ...

 

Nayy

 Dat ze een keer beginnen met normen op te leggen waaraan kachels moeten voldoen qua uitstoot...

Bert

Probleem is dan wel dat ik niet weet of mijn kachel dan wel ok zal zijn of ik een nieuwe moet kopen...

Als de situatie evolueert zoals ze nu is bij de diesel auto's komen er normen voor nieuwe kachels en een jaarlijkse controle voor alle kachels.( Waarbij diesel auto's de te veel uitstoten niet door de controle geraken)

Ik vrees dat beide nogal duur worden,  dus....

eddy

ps Er is wel degelijk een probleem, toch in onze straat. Ik vraag me af waar ik de aanvoer van de balans ventilatie moet plaatsen, om zo weinig mogelijk stank binnen te trekken.