Problemen met verwarmen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste heren,

Ik zit namelijk met een probleem, ik heb een installatie laten plaatsen voor de zomer, met 18 radiators, ik heb gekozen voor DE Ditrich als merk, Type MCR 34-39.
Het probleem is dat ik mijn ruimte niet warm krijg, ik heb de ketel ingesteld op 75/65 zodat die toch nog wat condenseert, maar die haalt de 55 graden niet. Het duurt zeker 4 uur voor die 55 graden haalt wat dus geeft dat mijn ketel heel de dag blijft branden omdat de vraag op de kamerthermostaat 22 graden niet gehaald wordt, het stijgt niet meer dan 17 graden in de woonkamer wat dus niet aangenaam is. De radiators voelen ook niet echt heet aan maar gewoon warm. Ik heb de toerental verhoogd van 4500 dit geeft een verhouding van 20 kw op de curve, dit heb ik nu verhoogd naar 6000 toeren wat 30 kw levert CV zijdig. Wilt dit nu zeggen dat ik nu ook meer gas ga verbruiken?? Sinds ik mijn toerental heb verhoogd worden mijn radiators zeer warm wat ineens toch 4 graden steeg na 45 minuten. Ik denk toch dat er iets mis is want ik denk met 20 kw dat (4000 toeren) ik toch zou toekomen mits niet alle radiators openstaan in het het huis, toch geeft dit een temperatuur verschil op de radiators zelf en de ruimte.

Graag je reactie hier over.

Met vriendelijke groeten.

Reacties

 Heb je uw installateur al laten terugkomen? Of eens bellen?

 

is er al voldoende ontlucht?

Heb met hem contact opgenomen hij is tot mij gekomen, maar hij kan er ook niet aan uit,

ik ben ten einde raad want die ketel blijft echt heel de dag stoken, dit is toch niet meer normaal.

Er moet toch een manier zijn dat dit op te lossen, radiator allemaal ontlucht, maar nog steeds geen

verandering.

 

Groetjes.

 Verstopping in het systeem? Mss veel vuil/stof in gekomen tijdens de installatie?

 

Ooit ook eens meegemaakt dat men de buizen niet had afgeplakt tijdens de ruwbouw. Uiteindelijk bleek er veel vuil in de buizen gekomen te zijn waardoor de toevoer naar de WW verstopt zat. Te weinig debiet door de buizen en dus te weinig warmte.

 

't is maar een idee...

als de ketel de hele dag blijft branden is er allicht geen probleem met verstopping,  lucht of dergelijke, want dan kan de ketel z'n warmte niet kwijt en schakelt ie uit op z'n ketel- of maximaalthermostaat. 

tenzij door bv verstopping de retourt° zo oploopt dat de ketel naar deellast gaat.  in dat geval moet de retourt° redelijk hoog zijn.  je kan dat zien door je gasverbruik gedurende bv een kwartier te meten, dan kan je gaan uitrekenen of ie voluitgaat of niet.  zoiets zou elke installateur toch moeten kunnen uitmaken.

ofwel zijn de warmteverliezen zo groot dat de ketel het niet haalt, of zijn de radiatoren te klein gedimensioneerd, in dat geval zal de retourt° allicht ook oplopen.  kan natuurlijk, ookdat de ketel gewoon z'n vermogen niet haalt, ook dat kan je zien met het controleren van het verbruik.

hans d

Beste heren,

De loodgieter  beweert dat hij de installatie volledig heeft uitgerekend, maar ik vind al voor de living met openkeuken van 150 m²  maar 4 radiator zijn en die lijken me echt klein, is van het type 11, en aan de straatkant is het volledig in glas en marmer, Art Deco, daar heeft hij zo'n dun radiator geplaatst.

Dus ik denk dat de warmteverliezen zeer groot zijn, wat kan ik hier doen om dit op te lossen? Nieuwe radiators plaatsen, toch aan de koudebrug om daar de verliezen op te vangen, ik dacht type 33.

Is het erg als ik de toerental van de ventilator heb  verghoogd??

 

Graag jullie reactie?

4 radiatoren type 11 voor een ruimte van 150 m² ??? dit is wel heeeel weinig hoor . Heb je ook vloerverwarming liggen ? Is het een  lage energie / passief woning ? 

 

Terugroepen die installateur, en dat hem zijn berekeningen maar eens aan je laat zien ! ... 

 

Blijft wel raar dat je radiatoren niet heet worden als je ketel brand ( of ingesteld staat ) op 75°C... Ongeacht of het vermogen van je radiatoren voldoende is zouden deze wel heet moeten worden bij dergelijke keteltemperaturen, tenzij ook het vermogen van je ketel niet voldoende is om al je radiatoren warm te krijgen. Ben je zeker dat het een continue werking en geen weersafhankelijke sturing is? Indien weersafhankelijk kan het natuurlijk wel zijn dat je ketel bij minder koud weer " slechts " 55 °C wilt opwarmen. Maar zoals Hans reeds aanhaalde .... effe gasverbruik controleren om te kijken of de ketel niet terugmoduleert .... .

 

Toerental ventilator ... normaalgezien moet je hier vanaf blijven ...    

O ja .... bij een (continu) regime van 75/65 ( zonder weersafhankelijke werking ) zal je ketel helemaal niet condenseren hoor ... weet niet wie je dit op de mouw heeft gespeld. Voor condensatie blijf je onder de 50 - 55 °C als aanvoer waarbij je retour niet stijgt boven de 45 °C. Nog lagere retourtemperaturen geven je welliswaar een nog beter rendement .... Dit kan met een weersafhankelijke regeling en/of door je pompdebiet te verlagen. Je radiatoren/convectoren moeten hier dan natuurlijk wel op berekend zijn ... 

Ik heb een ander loodgieter laten komen die toch er toch wat meer van kent,  waar hij direkt op merkte dat de ruimte veel te groot is en dat de warmte verliezen te groot zijn voor de ruimte mits ik met een koudebrug zit van 7 meter waar glas en marmer zit. Het toerental stond op 4500 wat op de curve 20 kw geeft. Hij heeft me verteld dat ik radiators moet bij plaatsen van type 33 en een degelijke warmteverlies laat uitvoeren.

Hij vond het ook raar dat er maar 4 radiators stonden voor grote ruimte van het type 11 en heeft me erop aangewezen dat er geen warmteverliezen zijn berekend, dat het onmogelijk is of dat de loodgieter gewoon niet bekwaam is. Toerental verhoogd naar 6000 wat een verbruik geeft van 30 kw wat ook denk ik in verhouding zal zijn met mijn radiators, heb er 17 staan in het huis. Natuurlijk staan ze niet allemaal tegelijk open waar ik toch met een vraagteken zit wat bereft het toerental.

Dus ik denk de enige oplossing is gewoon andere radiators bij zetten of degene die er nu staan veranderen.

Ik heb geen vloerverwarming en werk gewoon met een kamerthermostaat.

 

Met vriendelijke groeten

Just Me,

Hoeveel was uw brandstofverbruik met uw oude installatie ?

Ik had een oude installatie, het verbruik was héél hoog.

De meterstand draaide zot als de ketel opstart.

Drukverliezen, lekken noem maar op die oude ketel had het.

 

Met vriendelijke groeten.

indien je vermogen van de ketel op 20 kw staat ( wat raar is voor een ketel van meer dan 30 kw ) kan je dit natuurlijk verhogen. Stond deze ingesteld op 20 kw bij levering of heeft je installateur hier ook al aan geprutst ? Als de ketel staat ingesteld op 75/65 moet hij deze 75 °C kunnen halen. Als je ketel brandt zal je teller wel sneller draaien dan nu maar hij zal ook regelmatig eens afvallen dus ..... . Hoge verbruik heeft bij jouw meer te maken met slechte isolatie vermoed ik. Condensatieketel of niet .... als je zoveel verliezen hebt dan ga je blijven betalen voor je gasverbruik om het warm te krijgen/houden ....      

 

 

Ben je in het bezit van de door uw loodgieter gemaakte warmteverlies berekeningen?

En waarom heeft u geen meerdere prijsoffertes aangevraagd?