condensatie ketels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zou een nieuwe condensatieketel willen plaatsen en heb twee offertes gekregen. Ik heb raad nodig. De ene stelt een Vaillant voor (EcoTec VCW 346 - 10 à 30kw) en de andere een Buderus (GB 172/24K met ogenblikkelijke warmwaterproduktie). Buderus is ong. 500€ duurder. Kan iemand me raad geven? Confused
Hartelijk dank
_______________

Reacties

Het zijn 2 ketels die je niet met elkaar kan vergelijken, je hebt namelijk bepaalde klasses in condesatie ketels die natuurlijk ook de prijs zullen bepalen. Wat jij je vooral moet afvragen is welke kwaliteit je wil, Wij plaatsen enkel Remeha condesatieketels ,maar wat heel belangrijk is dat elke instalatie met een speciale spoelpomp gereinigd word,en nadien opgestart wordt met gedeeltelijk onthard water, het plaatsen van een microbellenafscheider en een vuilafscheider, hierdoor hen je op termijn veel lagere onderhoudskosten en een rendementswinst tot 20%

www.energyexpert.be

expert rudy
deze website is niet bedoeld om reclame te maken.
overigens, ik zou het opstarten met gedeeltelijk onthard water ten zeerste afraden, er is geen enkele goeie reden om dat te doen, integendeel dat beetje kalk dat met het vulwater meekomt heeft eerder een beschermende functie en zal nooit kraneen, pompen, wisselaars blokkeren.
mikrobellen en vuilafsch-ei-ders daarentegen zijn zeker aanbevelenswaardig.
wat die rendementwinst betreft dat is klinkklare nonsens, een vuilafscheider of mikrobellenontluchter geven geen meetbare winst, kunnen wel bepaalde problemen vermijden en het comfort verbeteren (minder geluid).

hans d

Ik begin stilaan wat klaarder te zien. Met Vaillant is er een vuilafleider en mikrobellen. In het bestek van Buderus is dit allemaal niet vernoemd maar misschien plaatsen ze dat ook allemaan. Deze is wel 500€ duurder maar als deze van beter kwaliteit is, dan heb ik er dat wel voor over. Hartelijk dank voor uw reactie

Als deze spirovent/dirt niet in de Offerte van de Buderus vermeld staan dan kun je er vanuit gaan dat ze deze ook NIET zullen plaatsen hoor !

Dat de Buderus ketel van een betere kwaliteit is ..... tja, daar ben ik in ieder gevel niet van overtuigd ...

inderdaad, als ze deze niet vermelden zal die er allicht niet bijzitten.  't is natuurlijk een kleintje om dat aan de installateur te vragen dat mee in de offerte te zetten.  de mikrobellenontluchter is altijd een must, maar zeker bij renovatie een goede vuilafscheider voorzien.

hans d

dank je

Heel goede ervaringen met Buderus GB172 ... Top-keteltje ! RC35 is makkelijk in gebruik en bediening .

 

 

Dank je voor je reactie